Preot din Italia, arestat, după ce a cerut bani pentru a oficia o înmormântare. Reacția tranșantă a lui Papa Francisc: „Este dureros”

Preot din Italia, arestat, după ce a cerut bani pentru a oficia o înmormântare. Reacția tranșantă a lui Papa Francisc: „Este dureros
Sursa foto: Shutterstock

Un preot din Italia, numit Don Vincenzo Cafra, a fost investigat de autorități după ce a solicitat 100 de euro pentru o înmormântare. Cazul a atras atenția și Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, care a transmis un mesaj clar.

Preot arestat, după ce a cerut bani pentru a oficia o înmormântare

Don Vincenzo Cafra, preotul paroh al Bisericii Madre Di Sortino din Siracusa, Italia, a atras atenția autorităților legale în urma solicitării sale de 100 de euro pentru a oficia o ceremonie funerară. Preotul italian a fost reținut de autorități, iar în fața instanței va trebui să explice motivul pentru care a cerut acești bani.

Preotul a fost reclamat la poliție după ce a solicitat bani din partea familiei decedatului. Acest caz a atras atenția la nivel internațional, fiind discutat chiar și la Vatican. În legătură cu acest incident, Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, a subliniat că serviciile sacramentale nu ar trebui să fie cuantificate cu o listă de prețuri”. Mai mult, Episcopul Romei a punctat cu fermitate că Biserica nu trebuie să fie privită ca un supermarket, ci ca un loc sacru de închinare și credință.

Cum a reacționat Papa Francisc

„Este dureros să găsești „lista de prețuri” a serviciilor sacramentale în unele birouri parohiale, cum ar fi într-un supermarket. Fie Biserica este poporul credincios al lui Dumnezeu într-o călătorie, fie ajunge să fie o companie care oferă diverse servicii”, a transmis Papa Francisc, potrivit gazetaromaneasca, citat de Cancan.ro.

Vaticanul a intervenit în problema listelor cu prețuri pentru botez, nuntă și înmormântare, reglementând acest sector al serviciilor religioase. Cu toate acestea, plățile nu sunt obligatorii, ci depind de generozitatea și disponibilitatea economică a credincioșilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`