Ce se întâmplă cu trotinetele electrice de închiriat. Modificări majore, în Capitală

Ce se întâmplă cu trotinetele electrice de închiriat. Modificări majore, în Capitală
Sursa Foto: Freepik.com

Consiliul General al Primăriei Capitalei va discuta un proiect care va schimba radical sistemul de închiriere al trotinetelor electrice.

Ce se întâmplă cu trotinetele electrice de închiriat

Potrivit realitatea.net, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va analiza, în ședința de marți, un proiect de hotărâre privind adoptarea unor norme referitoare la condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate în regim self-service prin intermediul platformelor online.

De o importanță deosebită este vârsta minimă a celor care pot închiria astfel de vehicule. Astfel că, cei sub 14 ani nu vor mai avea voie să se urce pe așa ceva.

O altă modificare a fost reglementarea vitezei de deplasare, iar acum limita maximă impusă este de 50 de kilometri pe oră.

Românii, tot mai interesați de trotinetele electrice

În România, vânzările trotinetelor electrice au crescut datorită scăderii prețurilor de vânzare în condițiile ieftinirii materiilor prime, ca atare aproximativ 50.000 de bucăți se vând anual.

„În mod particular, în București, cererea de trotinete electrice este mai mare pe măsură ce Capitala devine un oraș în care parcarea mașinii personale într-un loc de proximitate este tot mai dificilă, iar costurile de parcare au crescut accelerat.

De aceea, trotinetele devin mijloace de transport foarte convenabile, utile și rapide. În prezent, Capitala este cea mai mare piață de vânzare a vehiculelor electrice pentru evoMAG, reprezentând 40% din totalul categoriei”, a transmis Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, notează Adevarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`