Cazinoul din Constanța se apropie de finalul renovării. Când vor putea admira turiştii clădirea emblematică de la malul mării?

Cazinoul din Constanța se apropie de finalul renovării. Când vor putea admira turiştii clădirea emblematică de la malul mării?
Foto: Captura video YT

Cazinoul din Constanța se apropie de finalul renovării. După trei ani de lucru intens la detalii decorative, structuri de rezistență și fațade, clădirea emblematică va străluci în vara anului viitor, cu o întârziere de doi ani.

Cazinoul din Constanța ar putea fi gata vara viitoare

După un deceniu de neglijență și alte trei ani de eforturi asidue, Cazinoul de pe malul mării strălucește din nou în toată splendoarea sa. Lucrările sunt aproape finalizate, atingând un progres de 80%. Pe promenadă, la doar câțiva pași de muncitori, vizitatorii se pot bucura deja de o primă impresie asupra transformării spectaculoase a acestei clădiri istorice, scrie Observator News.

Cazinoul, ridicat în 1910, reprezintă o amintire prețioasă pentru locuitorii din zonă, marcând mulți ani de copilărie fericită. Șeful de șantier, dedicat restaurării clădirii, are o legătură personală profundă cu acest loc și depune eforturi remarcabile pentru a păstra și îmbunătăți acest simbol local.

„Când aveam un an, am venit cu părinţii la mare şi tot în acest cazinou, m-au pierdut, m-au găsit sub masă, mă jucam. La vârsta de 10 ani, tatăl meu era arbitru fotbal şi venea des la Constanţa, m-a luat şi pe mine odată şi am o fotografie cu pilonii şi în spate, în fundal, se află Cazinoul. După 50 de ani, am avut şansa să vin să lucrez la acest obiectiv, drept pentru care o să fie o mândrie pentru mine”, spune Gabriel Puchiu, șeful de șantier.

Investiţie de 300 de milioane de lei

Munca cea mai meticuloasă a avut loc la elementele decorative. Un bilet în germană, scris de un deţinut politic din Sibiu, a fost găsit în sala de spectacol. Constructorii au hotărât să păstreze fereastra în care mesajul a fost ascuns. Pentru a-l evidenţia, geamul va fi iluminat cu leduri, deoarece este acoperit de plafonul sălii de bal. Majoritatea lucrărilor s-au concentrat în sala oglinzilor, unde se desfăşurau baluri fastuoase.

Înainte de a fi atribuit contractul în 2019, s-au organizat şase licitaţii într-un interval de opt ani, dar nicio firmă nu a reușit să obțină contractul pentru renovarea Cazinoului din Mamaia. Statul a investit aproximativ 300 de milioane de lei în acest proiect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`