Ce spune părintele Constantin Necula despre reluarea pelerinajelor în Țara Sfântă: „Veţi putea merge în Israel în 5 ani, poate chiar mai devreme”

Ce spune părintele Constantin Necula despre reluarea pelerinajelor în Țara Sfântă: „Veţi putea merge în Israel în 5 ani, poate chiar mai devreme”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

După atacul fără precedent al Hamas asupra teritoriului israelian, pe 7 octombrie, creștinii se întreabă când vor mai putea merge să viziteze Mormântul Sfânt din Ierusalim.

De curând, despre reluarea pelerinajelor în Țara Sfântă a ținut să discute părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai iubiți preoți de la noi din țară.

Ce spune Constantin Necula despre reluarea pelerinajelor în Israel

Prezent în cadrul unei conferințe, părintele Constantin Necula a susținut că se va mai putea merge în concediu în Israel în câțiva ani.

„Veţi putea merge în concediu în Israel, în 5, 6, 7, 10 ani. Poate chiar mai devreme. Dar ţineţi minte ce vă spun: dacă vă duceţi să vedeţi doar urmele războaielor, nu o să vă placă.

Eu am trecut prin zone în care câteodată se mai vedeau urmele de război şi m-am încăpăţânat să văd Auschwitz-Birkenau şi când mai faceţi pe fiţoşii şi credeţi că le ştiţi pe toate, luaţi-vă un bilet şi mergeţi până la Auschwitz în Polonia şi când vă întoarceţi, povestim împreună.

Trebuie să vedeţi adevăratele răni, ca să înţelegeţi adevăratele boli ale omenirii. Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi”, a declarat preotul, notează Agerpres.

Părintele Constantin Necula a vorbit despre consumul de droguri

Totodată, în cadrul aceleiași conferințe, părintele a abordat și o temă actuală care-i preocupă pe tinerii din ziua de astăzi, mai exact consumul de droguri. Acesta a ținut să menționeze și efectele pe care le au substanțele interzise asupra adolescenților și a dat exemplu o crimă care a avut loc în urmă cu câteva zile la Sibiu, unde un tânăr drogat şi-a ucis tatăl.

„Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?”, a arătat preotul Constantin Necula.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`