Ce trebuie să punem în varza călită pentru a nu avea dureri de stomac. Care este ingredientul secret

Ce trebuie să punem în varza călită pentru a nu avea dureri de stomac. Care este ingredientul secret
Sursa foto: captura video Youtube

Varza călită este unul dintre multele mâncăruri preferate de români, doar că durerea de stomac pe care o provoacă creează un disconfort, dar, vestea bună este că există un ingredient secret care nu va mai creea aceste dureri.

Care este ingredientul secret

Multe gospodine folosesc ulei la călit, fapt care nu este indicat, iar specialiștii recomandă înclouirea uleiului cu zahărul, care îi va oferi verzei un gust mult mai bun, conform Click.

Ingrediente:
-o varză mare
-200 ml suc de roşii
-o lingură pastă de ardei
-2 linguri bulion de corcoduşe
-o frunză de dafin
-piper
-cimbru
-boia iute
-mărar
-sare
-slănină
-o linguriță de zahăr.

Și slănina îi oferă un alt gust, astfel, trebuie tăiate circa 100 de grame de slănină în felii, apoi puse în tigaie până când se vor topi, dar cu focul mic.

După ce s-a topit, se poate adăuga ceapa, apoi varza pe care s-a presărat sare înainte. Varza se lasă pe foc până când scade, apoi se adaugă condimentele, sucul de roșii, paste de ardei, bulionul și se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, iar la final se adaugă mărar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`