Teroriștii Hamas spun că li s-au promis „10.000 de dolari și un apartament” dacă aduc ostatici din Israel

Teroriștii Hamas spun că li s-au promis „10.000 de dolari și un apartament” dacă aduc ostatici din Israel
Imagine din Fâșia Gaza. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Mohamed Zaanoun

Serviciul israelian de securitate Shin Bet și poliția țării au interogat în comun șase persoane reținute din Fâșia Gaza care au participat la asaltul teroriștilor din 7 octombrie, iar autoritățile au prezentat luni imagini de la audieri, relatează The Jerusalem Post.

Teroriștii Hamas spun că li s-au promis „10.000 de dolari și un apartament” dacă aduc ostatici în Gaza

Fiecare terorist a trăit experiențe diferite, dar contraspionajul israelian a remarcat o serie de teme comune. Una dintre ele a fost aceea că agenților Hamas li s-au dat instrucțiuni explicite să răpească și să omoare civili, inclusiv bătrâni, femei și copii. În tot acest timp, comandanții lor au rămas în Fâșia Gaza.

Unul dintre teroriști le-a dezvăluit forțelor israeliene că li s-a spus că „oricine aduce un ostatic înapoi (în Fâșia Gaza) primeșt 10.000 de dolari și un apartament”.

Planul era să preia orașele atacate și să își mențină pozițiile odată ce i-au ucis sau răpit pe localnici, spun teroriștii.

Imaginile publicate de Shin Bet și poliția israeliană arată diverși ofițeri Hamas oferind detalii amănunțite despre acțiunile din dimineața de 7 octombrie.

„Instrucțiunile erau să răpim femei și copii”, a afirmat unul dintre ei.

Altul a descris momentul în care a dat peste un trup neînsuflețit: „Trupul ei era întins pe jos. Am împușcat-o, iar comandantul a țipat la mine că irosesc gloanțele pe un cadavru”.

Teroriștii Hamas susține că li s-a transmis în mod explicit să nu facă distincție între soldați și civili când vine vorba de ucis.

„Când am terminat”, a povestit un alt ofițer Hamas, „am incendiat două case”.

Unul dintre ei a vorbit despre momentul în care a intrat într-o locuință unde camarazii săi împușcaseră deja pe cineva care trăia acolo: „Doi (teroriști) au intrat în casă (…), am auzit voci înăuntru. Au intrat alți doi. Era cineva întins pe podea lângă ușă. Nu știu dacă era mort, dar era sânge lângă el. Înăuntru era un bărbat rănit… cred că o întreagă familie. În pijamale. Bărbatul rănit era în lenjerie. A apărut o femeie care purta o rochie… apoi alta cu o rochie. (Apoi) un băiat și o fată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`