Îngrijorări majore în industria ciocolatei: Prețurile la cacao au atins cel mai înalt nivel din ultimii 44 de ani

Îngrijorări majore în industria ciocolatei: Prețurile la cacao au atins cel mai înalt nivel din ultimii 44 de ani
Sursa foto: Shutterstock

Prețurile la cacao au atins cel mai înalt nivel din ultimii 44 de ani, provocând îngrijorări majore în industria ciocolatei pe fondul reducerii producției globale, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Preţurile la cacao sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii 44 de ani

La bursa de la New York, cotaţiile futures la cacao au crescut luni cu 2,5%, până la cel mai ridicat nivel de după 1979. În spatele acestor creşteri stau prognozele referitoare la recolte slabe în Coasta de Fildeş şi Ghana, principalii producători mondiali de cacao, tocmai când există semnale privind o îmbunătăţire a cererii.

Livrările de boabe de cacao în porturile din Coasta de Fildeș sunt cu aproximativ 16% sub media multianuală în acest sezon, arată datele oficiale consultate de o sursă.

Deficitul de aprovizionare și amenințarea El Nino

Această creștere semnificativă a prețurilor la cacao survine în contextul unui al treilea an consecutiv de deficit de aprovizionare, punând presiune asupra industriei ciocolatei. Cu toate acestea, situația se complică și mai mult deoarece fenomenul meteo El Nino amenință cu aducerea secetei în Africa de Vest, o regiune vitală pentru producția de cacao.

Istoricul arată că deficitul de aprovizionare a dus la creșteri semnificative ale prețurilor la cacao în trecut, atingând un maxim istoric de 5.379 de dolari pe tonă în iulie 1977.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`