Greta Thunberg nu va mai apărea în manualele din Israel / Motivul pentru care vor fi eliminate toate referințele la activista de mediu

Greta Thunberg nu va mai apărea în manualele din Israel / Motivul pentru care vor fi eliminate toate referințele la activista de mediu
Sursa foto: Twitter (X) - Dr. Eli David @DrEliDavid

Activista de mediu Greta Thunberg nu va mai apărea în niciun manual din Israel, după o postare pe care a făcut-o weekend-ul trecut în semn de solidaritate cu Gaza, potrivit Ministerului Educației israelian.

„Astăzi suntem în grevă în semn de solidaritate cu Palestina și Gaza. Lumea trebuie să se exprime și să ceară o încetare imediată a focului, dreptate și libertate pentru palestinieni și pentru toți civilii afectați”, se arată într-o postare a Gretei Thunberg, pe Instagram.

Israelul nu va mai face nicio referință la Greta Thunberg, după publicarea postării în semn de solidaritate pentru Gaza

Într-o notă preluată de Jerusalem Post, Ministerul Educației a reamintit că „Hamas este o organizație teroristă responsabilă de uciderea a 1.400 de israelieni nevinovați, inclusiv copii, femei și bătrâni, și a răpit peste 200 de persoane în Gaza”.

Ministerul Educației israelian a luat această decizie, pentru că Greta Thunberg nu ar mai putea fi considerată drept sursă de inspirație pentru elevii din Israel.

„Această poziție o descalifică pentru a fi un model educațional și moral, iar ea nu mai este potrivită pentru a servi drept sursă de inspirație și educare pentru elevii israelieni”, au spus oficialii israelieni.

Într-o altă postare de pe Internet, activista de mediu a declarat că este împotriva oricărui tip de discriminare, susținând că este acuzată de antisemitism din cauza unei caracatițe de pluș. Cefalopodul este utilizat ca un simbol al antisemitismului, spune Thunberg, lucru pe care ea nu l-a știut până atunci, relatează G4Media.ro.

„Am aflat că animalul de pluș prezentat în postarea mea anterioară poate fi interpretat de unii ca un simbol al antisemitismului, lucru pe care nu-l știam deloc. Jucăria din imagine este un instrument folosit adesea de persoanele autiste ca modalitate de comunicare a sentimentelor.

Suntem, desigur, împotriva oricărui tip de discriminare și condamnăm antisemitismul în toate formele și formele sale. Acest lucru este nenegociabil. Acesta este motivul pentru care am șters ultima postare”, a declarat activista de mediu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`