Bijuterii antice în valoare de 60 de milioane de euro, furate din Ucraina, descoperite în Spania. Cum acționau hoții

Bijuterii antice în valoare de 60 de milioane de euro, furate din Ucraina, descoperite în Spania. Cum acționau hoții
Foto: Captura video/ X

Poliția spaniolă a anunțat luni că a confiscat artefacte antice din aur în valoare de 60 de milioane de euro (63,6 milioane de dolari) care au fost furate din Ucraina, după ce hoții au fost surprinși în timp ce încercau să le vândă la Madrid, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Bijuterii antice de aur, furate din Ucraina, găsite în Spania

Un total de 11 obiecte, predominant bijuterii precum coliere, brățări și cercei cu modele complexe, au fost identificate ca având origini în perioada greco-scițiană, între secolele VIII până la IV î.Hr., potrivit autorităților, scrie Agerpres.

Artefacte expuse într-un muzeu din Kiev între 2009-2013 au fost scoase ilegal din țară în 2016. Poliția Națională din Madrid a anunțat că obiectele erau însoțite de documente falsificate, susținând că aparțin Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Cinci persoane au fost arestate, inclusiv trei spanioli și doi ucraineni, în urma unei investigații care a început în 2021, când o centură de aur cu capete de berbec a fost vândută într-o tranzacție privată la Madrid, precizează Adevarul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`