Israelul spune că a utilizat pentru prima dată bombele „Steel Sting”. 12 spitale și 32 de centre medicale nu mai funcționează în Gaza

Israelul spune că a utilizat pentru prima dată bombele „Steel Sting”. 12 spitale și 32 de centre medicale nu mai funcționează în Gaza
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au utilizat operațional prima dată bomba de mortar „Steel Sting” în lupta sa cu Hamas. Steel Sting este o bombă de mortar (PGM) cu ghidare dublă care permite lovirea precisă a țintelor într-o zonă construită, crescând în același timp forța loviturii.

Zece astfel de bombe fatale Steel Sting au fost folosite în Gaza

Peste 10 prime astfel de bombe fatale au fost lansate în teritoriul din jurul Gazei și în sectorul de nord, a declarat IDF.
Luptătorii IDF au folosit bomba pentru a ataca o poziție Hamas „din care s-au făcut lansări către teritoriul statului Israel”, se arată în declarația IDF.

„Ne permite să neutralizăm amenințările cu o precizie mai mare decât alte tipuri de bombe. Nu tragem și sperăm să lovim – știm că am eliminat amenințarea”, a spus un căpitan al unității de comando Magellan, potrivit declarației IDF, citată de The Guardian.

Douăsprezece spitale și 32 de centre medicale sunt acum scoase din funcțiune după atacurile israeliene și epuizarea combustibilului, a declarat ministerul palestinian al Sănătății din Gaza.

„Spitalele și-au pierdut capacitatea de a trata [pacienții], iar echipele medicale tratează pacienții cu capacități foarte limitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului palestinian al Sănătății, Ashraf Al-Qudra.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`