Cercetătorii anunță cele mai mari progrese în tratarea cancerului de col uterin din ultimii 20 de ani

Cercetătorii anunță cele mai mari progrese în tratarea cancerului de col uterin din ultimii 20 de ani

Oamenii de știință spun că este posibil să fi făcut cel mai mare progres în tratarea cancerului de col uterin din ultimii 20 de ani, folosind medicamente existente, ieftine, înaintea tratamentului obișnuit de radioterapie. Rezultatele studiilor, dezvăluite la conferința medicală ESMO, arată că abordarea reduce riscul ca femeile să moară din cauza bolii sau cancerul să revină în cazul a 35% dintre paciente.

Cele două medicamente pentru chimioterapie testate sunt ieftine, accesibile și deja aprobate pentru utilizare

Cancer Research UK, care a finanțat lucrarea, a numit rezultatele „remarcabile” și speră că pacienții vor avea acces la tratament cât mai curând.

În cadrul studiului, 250 de femei cu cancer de col uterin au primit noul tratament – o cură intensivă de șase săptămâni de chimioterapie cu carboplatin și paclitaxel, urmată de tratamentul „obișnuit” de radioterapie plus cisplatină și brahiterapie săptămânală, anunță BBC.

Alte 250 de femei – grupul de control – au primit doar chimioradierea obișnuită.
Cinci ani mai târziu, 80% dintre cei care au primit noul tratament erau în viață și în cazul a 73% dintre ele cancerul n-a revenit și nici nu s-a răspândit.

Prin comparație, în grupul de tratament „obișnuit”, 72% erau în viață și în cazul a 64% dintre ele cancerul n-a recidivat și nu s-a răspândit.
Dr. Mary McCormack, investigatorul principal al studiului de la UCL Cancer Institute și UCLH, a declarat: „Studiul nostru arată că acest curs scurt de chimioterapie suplimentară administrat imediat înainte de tratamentul standard poate reduce riscul de revenire a cancerului sau de deces cu 35%.

Deoarece cele două medicamente pentru chimioterapie sunt ieftine, accesibile și deja aprobate pentru utilizare la pacienți, experții spun că ar putea deveni relativ rapid un nou standard de îngrijire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:21 - Substanțe chimice destinate Rusiei, confiscate într-o țară din UE. Cum acționa rețeaua care trimitea produsele către Occident
20:02 - Bărbat transportat la spital cu elicopterul SMURD după ce și-a prins picioarele într-un utilaj de cules porumbul
19:44 - Nicușor Dan, despre referendumul propus: Sunt foarte multe nevoi pe care Bucureștiul și le poate satisface cu un buget centralizat / Traficul, general de o dezvoltare urbană scăpată de sub control și mai mult decât ilegală (VIDEO)
19:33 - Ioana Ginghină, noi dezvăluiri despre divorțul de actorul Alexandru Papadopol. „Am fost sigură că o să pierd…”
19:30 - Diana Stoica (USR), despre scandalul privind planșeul Unirii: În mijlocul orașului București, capitală europeană, Băluță s-a apucat să facă niște lucrări ilegale (VIDEO)
19:25 - Nicușor Dan, despre planșeul Unirii: Nu există un specialist atestat care să fi spus că sunt elemente care riscă să cadă. Mai multe expertize au spus că este o stare nesatisfăcătoare, dar că nu există pericol public / La Poliție am stat două ore degeaba (VIDEO)
18:59 - Virgil Guran, după scandalul privind planșeul Unirii: Cred că Nicușor Dan nu a procedat cu tact, așa cum trebuie. Un Primar General trebuie să fie puțin mai atent la gesturile lui. Acolo, într-adevăr, nu s-a respectat legea (VIDEO)
18:58 - Primul tren electric din România, testat în Predeal. Pe ce rută va circula și ce viteză poate prinde
18:48 - Nicușor Dan convoacă o ședință de CGMB pentru un referendum odată cu primul tur al prezidențialelor
18:42 - Gabriela Melinescu a murit la 82 de ani. Scriitoarea era stabilită în Suedia de aproape 50 de ani