Donald Trump îl numește pe miliardarul Anthony Pratt „un ciudat roșcat din Australia” și neagă că a discutat cu el despre submarinele nucleare americane

Donald Trump îl numește pe miliardarul Anthony Pratt „un ciudat roșcat din Australia” și neagă că a discutat cu el despre submarinele nucleare americane

Donald Trump l-a descris pe Anthony Pratt, unul dintre cei mai bogați bărbați ai Australiei, drept un „ciudat roșcat”, în timp ce a atacat rapoartele extraordinare despre conversațiile lor personale. La începutul acestei luni, rapoartele sugerau că Trump ar fi împărtășit detalii extrem de secrete despre submarinele nucleare americane cu Pratt, un miliardar australian.

Pratt susține că Trump i-ar fi spus în 2019 că a ordonat un atac aerian împotriva militanților din Iran în Irak

Noile înregistrări și documente – citate de ziarele australiene Nine și de emisiunea 60 Minutes, precum și de New York Times – au venit cu noi amănunte despre relația lui Pratt cu Trump și alte figuri cheie globale și australiene.

Rapoartele sugerează că Pratt a cheltuit sute de mii de dolari pe abonamente la stațiunea privată Mar-a-Lago a lui Trump, acest lucru ajutându-l să cultive o relație strânsă cu președintele și ducând la conversații private regulate între cei doi.

Într-o conversație privată, Pratt susține că Trump i-ar fi spus în 2019 că a ordonat un atac aerian împotriva militanților din Iran în Irak și a spus că președintele Irakului l-a sunat să se plângă. Pratt spune că Trump ar fi spus: „Eu [Trump] i-am spus [liderului Irakului]: „OK, ce ai de gând să faci în privința asta?””.

Pratt a spus că Trump i-a povestit și despre un apel telefonic pe care l-ar fi făcut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, prin care i-a cerut să-l investigheze pe fiul lui Joe Biden, Hunter. Trump a spus: „Știi că acel telefon în Ucraina a fost nimic în comparație cu ceea ce fac de obicei”.

Pratt n-a spus nimide de submarinele americane, dar Trump a negat oricum că ar fi vorbit despre acestea

Pratt s-a lăudat că i-ar fi plătit „aproximativ un milion de dolari” lui Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, pentru a participa la petrecerea lui de naștere. Giuliani nu a participat până la urmă, dar cei doi au vorbit regulat la telefon. Înregistrările sugerează că Pratt a spus: „Rudy este cineva de care mă voi folosi într-o zi”.

Pratt ar mai fi făcut plăți de consultanță către foștii premieri australieni Tony Abbott și Paul Keating. Abbott a fost angajat de Pratt după ce și-a pierdut funcția în 2019 cu un avans de 8.000 de dolari pe lună, au informat ziarele Nine, iar Keating primea 25.000 de dolari pe lună.

Pratt nu spune nimic în înregistrările în care l-a auzit pe Trump vorbind despre submarinele nucleare americane. Dar spune că Trump are această „capacitate de a spune lucruri scandaloase non-stop”.

Ca răspuns, Trump a apelat la mijlocul său de socializare preferat, Truth Social, pentru a descrie povestea New York Times ca fiind falsă.
El a respins ipoteza că cei doi ar fi vorbit despre flota de submarine nucleare americane și capacitățile acesteia.

„Povestea din New York Times… despre un ciudat roșcat din Australia, pe nume Anthony Pratt, este bazată pe știri false”, a postat el.
„Nu i-am vorbit niciodată despre submarine, dar i-am vorbit despre crearea de locuri de muncă în Ohio și Pennsylvania.”
Trump și Pratt s-au bucurat anterior de o relație bună, iar în 2019, președintele de atunci a ajutat la deschiderea unei noi fabrici Pratt Industries în Ohio. La acea vreme, Trump l-a numit pe Pratt „prieten” și l-a lăudat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`