„Nu vă folosiți de moartea noastră pentru a aduce moartea altor oameni”, apelul disperat al familiilor îndurerate către Israel

„Nu vă folosiți de moartea noastră pentru a aduce moartea altor oameni”, apelul disperat al familiilor îndurerate către Israel
Foto: Hepta - DPA Images / Mohammed Talatene

Noy Katsman era conștient că elogiul pentru fratele lor ucis îi va mânia pe cei care au venit să-l plângă, însă nu voia ca violența morții lui Hayim Katsman să îi eclipseze viața de activist pentru pace.

Durerea și pierderea lui Hayim au fost amplificate de faptul că Israelul lansează un război în numele său, motiv pentru care la înmormântare, bazându-se pe o tradiție evreiască, Noy a cerut încetarea conflictului.

„Nu folosiți moartea și durerea noastră pentru a aduce moartea și durerea altor oameni și altor familii”, a spus Noy, potrivit The Guardian.

Brutalitatea masacrelor comise de Hamas continuă

„Nu am nicio îndoială că, chiar și în fața oamenilor Hamas care l-au ucis… el va vorbi în continuare împotriva uciderii și violenței oamenilor nevinovați”, a mai spus Noy.

Atât timp cât Israelul se frământă de amploarea și brutalitatea masacrelor comise de Hamas, argumentul împotriva represaliilor din Gaza este nepopular. La un moment dat, cei îndoliați au fost într-o dezaprobare totală.

„Unul mi-a spus: „Este exact ceea ce fratele tău ar fi vrut să spui”, a spus un prieten de-al lui Hayim.

Hayim și Noy făceau parte dintr-o comunitate restrânsă din Israel și erau activiști pentru pace și militanți pentru drepturile omului.

„În comunitățile afectate din sud, kibutzim, unde oamenii au fost răniți, răpiți și sacrificați de Hamas, atât de mulți dintre ei au luptat pentru pace, atât de mulți dintre ei visau la un viitor diferit”, a declarat directorul executiv al Breaking the Silence, Avner Gvaryahu.

„Există membri ai tuturor organizațiilor importante pentru drepturile omului care sunt răpiți sau morți sau răniți sau traumatizați”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`