Oraşele din România care au intrat în spiritul Crăciunului. Multe străzi sunt pline de globuri şi luminiţe, în mijlocul lui octombrie

Oraşele din România care au intrat în spiritul Crăciunului. Multe străzi sunt pline de globuri şi luminiţe, în mijlocul lui octombrie
Foto: Freepik

Cu doar 68 de zile până la Crăciun, orașele strălucesc în spirit festiv. Străzile sunt deja decorate cu globuri și luminițe, iar magazinele au prins culoare alb-roșie.

Spiritul festiv prinde viață în Cluj-Napoca cu iluminat ecologic

La Cluj-Napoca, decorarea străzilor cu luminițe de Crăciun a început cu două săptămâni mai devreme decât în anul precedent. Iluminatul festiv a fost conceput pentru a fi prietenos cu facturile la electricitate. În loc de becuri obișnuite, au fost folosite led-uri, care au un consum mai redus de energie. Localnicii sunt curioși cu privire la aspectul decorurilor, dar sunt plini de speranțe că vor fi impresionante.

În Cluj-Napoca, anul acesta se vor desfășura două târguri de Crăciun: în Piața Centrală și în fața Sălii Sporturilor, unde va exista și un patinoar. Ambele târguri vor fi deschise la data de 24 noiembrie și vor oferi 70 de căsuțe cu suveniruri, turtă dulce, vin fiert și alte delicii pentru localnici și turiști. Toate pregătirile pentru sezonul de Crăciun au costat primăria 1.200.000 de lei.

La Craiova, decorațiunile de Crăciun au început să fie montate acum două săptămâni

Timișoara se pregătește pentru sărbători cu iluminat stradal și Târgul de Crăciun, deschizându-se pe 26 noiembrie și rămânând deschis până pe 7 ianuarie, scrie Observator News.

Pregătirile sunt în plină desfășurare, iar magazinele au creat spațiu pe rafturi pentru a găzdui globuri, figurine de zăpadă, jucării cu Moș Crăciun și arbori de Crăciun artificiali.

La Craiova, decorațiunile de Crăciun au început să fie montate cu două săptămâni în urmă, iar orașul va străluci cu două milioane de beculețe. Târgul de iarnă, apreciat ca fiind printre cele mai frumoase din Europa, va fi inaugurat pe 17 noiembrie, fiind primul din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`