Avertismentul înaintat de Vladimir Putin în privința rachetelor ATACMS livrate în secret Kievului: „Nu va fi nimic bun. Agonia va fi prelungită”

Avertismentul înaintat de Vladimir Putin în privința rachetelor ATACMS livrate în secret Kievului: „Nu va fi nimic bun. Agonia va fi prelungită”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Babushkin

Vladimir Putin a declarat miercuri, 18 octombrie, că livrarea în secret a rachetelor ATACMS de către Washington în Ucraina nu va schimba situația pe frontul de luptă, ci vor prelungi „agonia”, relatează Reuters.

„În primul rând, aceasta provoacă, desigur, rău şi creează o ameninţare în plus. În al doilea rând, noi vom putea desigur să respingem aceste atacuri. Războiul este război”, a declarat președintele rus în cadrul unei conferințe de presă, în China.

„Însă lucrul cel mai important este că aceste rachete nu vor schimba radical lucrurile pe linia de contact. Este imposibil, putem spune cu certitudine acest lucru. Aceasta este o altă eroare a SUA, din mai multe motive”, a mai subliniat liderul de la Kremlin.

Putin susține că livrarea rachetelor ATACMS în Ucraina va prelungi „agonia”

„Pentru Ucraina, nu va fi nimic bun. Agonia va fi prelungită”, a adăugat Putin.

Livrarea în secret a rachetelor ATACMS în Ucraina arată doar că „SUA sunt din ce în ce mai implicate în acest conflict”, potrivit spuselor președintelui rus.

În decursul zilei de marți, 17 octombrie, președintele Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană a folosit cu succes rachetele ATACMS primite în secret din partea Washington-ului într-un atac care a afectat aerodromurile militare rusești de lângă orașele ocupate Luhansk și Berdiansk.

„Acordurile noastre cu președintele Biden sunt complet îndeplinite. ATACMS și-au dovedit valoarea”, a declarat Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`