Egiptul respinge strămutarea forțată a palestinienilor de pe pământul lor, spune președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi

Egiptul respinge strămutarea forțată a palestinienilor de pe pământul lor, spune președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi

Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a declarat miercuri că egiptenii vor respinge strămutarea forțată a palestinienilor în Sinai, adăugând că orice astfel de mișcare ar transforma peninsula într-o bază pentru atacuri împotriva Israelului.

Strămutarea palestinienilor în Sinai nu va fi acceptată de egipteni

„Ceea ce se întâmplă acum în Gaza este o încercare de a forța rezidenții civili să se refugieze și să migreze în Egipt, ceea ce nu trebuie acceptat.

Egiptul respinge orice încercare de a rezolva problema palestiniană prin mijloace militare sau prin strămutarea forțată a palestinienilor de pe pământul lor, care ar veni în detrimentul țărilor din regiune.”

Abdel Fattah al-Sisi a spus că poporul egiptean „va ieși și va protesta vehement… dacă va fi chemat să facă acest lucru” împotriva oricărei strămutări a rezidenților din Gaza în Sinai.

Orice transfer al palestinienilor în Sinai ar însemna „că vom muta ideea de rezistență, de luptă, din Fâșia Gaza în Sinai, și astfel Sinai va deveni baza pentru lansarea operațiunilor împotriva Israelului”, a mai spus președintele Egiptului.

Președintele Abdel Fattah El-Sisi a declarat stare de doliu general de trei zile în Egipt în urma exploziei de la spitalul Al-Ahli din Gaza, în care au fost ucise sute de oameni, se arată într-un comunicat de miercuri al biroului prezidențial egiptean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`