Analist: Lovitura asupra spitalului din Gaza golește de conținut vizita lui Biden. A fost lăsat în ofsaid. Acum câțiva ani nimeni nu s-ar fi gândit că niște lideri de țări medii anulează o întâlnire cu președintele SUA care e pe drum (VIDEO)

Analist: Lovitura asupra spitalului din Gaza golește de conținut vizita lui Biden. A fost lăsat în ofsaid. Acum câțiva ani nimeni nu s-ar fi gândit că niște lideri de țări medii anulează o întâlnire cu președintele SUA care e pe drum (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Javier Rojas

Lovitura asupra spitalului din Fâșia Gaza golește de conținut vizita președintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu, a declarat Răzvan Pantelimon, analist de politică externă, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai și Luiza Cergan.

Răzvan Pantelimon, pe B1 TV: Joe Biden a fost lăsat în ofsaid

„Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte, acea lovitură asupra spitalului, cred că golește de conținut vizita președintelui Biden, pentru că el se voia un mediator. De altfel, și discuțiile, care urmau să aibă loc cu Președintele Egiptului, Regele Iordaniei și reprezentantul Organizației pentru Eliberarea Palestinei, veneau în această direcție. La momentul actual, anulându-se aceste întâlniri, practic președintele Biden se va întâlni doar cu reprezentanții Statului Israel, confirmând sentimentul antiamerican sau sporind sentimentele antiamericane în rândul comunităților musulmane”, a explicat analistul român.

„Pe de altă parte, este și o imagine proastă pentru președintele Biden, pentru că ceea ce face el acum, dincolo de relațiile dintre Statele Unite și Israel, ținea și de ceea ce era o chestiune de politică internă. Pentru că, să nu uităm, acolo au loc alegeri anul viitor și președintele Biden voia să se prezinte ca un negociator, ca un mediator în relațiile internaționale. În acest moment a fost lăsat în ofsaid, ca să spunem așa”, a adăugat el.

„Este foarte interesant acest lucru pentru că demonstrează ceea ce mulți specialiști spun de ceva timp, într-un fel pălirea sau scăderea importanței Statelor Unite. Închipuiți-vă, acum câțiva ani nimeni nu s-ar fi gândit că niște lideri ai unor țări medii spre mijlocii, ca să nu mai vorbim de Organizația pentru Eliberarea Palestinei, care nu reprezintă un stat, deci niște astfel de lideri, să anuleze o întâlnire cu președintele SUA care se află pe drum, adică nu că e peste nu știu cât timp”, a mai spus Răzvan Pantelimon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie