Medic din Israel, despre atacul asupra spitalului din Fâșia Gaza: „Israelul nu are ca ținte civili. Toată lumea spune că este un conflict care va dura” (VIDEO)

Medic din Israel, despre atacul asupra spitalului din Fâșia Gaza: Israelul nu are ca ținte civili. Toată lumea spune că este un conflict care va dura (VIDEO)
sursă foto: captură YT

Sorana Oskar-Vereanu, medic de familie din Israel, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV, că israelienii sunt convinși de faptul că atacul de marţi asupra unui spital creştin din Gaza în care şi-au pierdut viaţa sute de oameni, a fost efectuat de către Jihadul Islamic:

„S-a confirmat faptul că nu noi am bombardat acest spital deoarece Israelul nu are ca ținte civili, nu avem nicio intenție ca să bombardăm spitale. A fost un accident de muncă al Jihadului Islamic. Atmosfera pe stradă este destul de liniștită, dar sunt mult mai puțini oameni decât ar fi în mod normal într-o miercuri dimineața”.

În ceea ce privește războiul cu Hamas, aceasta a precizat că israelienii cred că va fi un conflict de durată, având în vedere că armata se pregătește pentru operațiuni la sol în Fâșia Gaza:

„Toată lumea spune că este un conflict care va dura și știm că va dura deoarece armata noastră va trebui la un moment dat să intre în Fâșia Gaza și să ajungă la toate văgăunele în care se ascund teroriștii Hamas ca să le poată distruge infrastructura și asta ia mult timp. Mai ales că intenția Israelului este să rănească tot mai puțini civili. Nu poți să faci totul din aer, nu poți să razi toată Fâșia Gaza de pe fața pământulu, ceea ce ar fi foarte usor și fără nicio victimă din partea noastră. Israel nu face așa.

Intenția este doar să distrugă Hamas, nu avem intenția de a răni civili. Pentru asta riscăm să ne punem în pericol și viața soldaților care vor trebui să ajungă în tunelurile săpate să poată să distrugă depozitele de armament pe care le are Hamasul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`