Donald Trump se plânge că procesele sale în curs îi distrag atenția de la campania electorală pentru Casa Albă

Donald Trump se plânge că procesele sale în curs îi distrag atenția de la campania electorală pentru Casa Albă
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, care este favorit pentru nominalizarea republicană, s-a plâns că procesele sale în curs îi distrag atenția de la campania sa electorală pentru Casa Albă.

Trump a făcut aceste declarații în timpul procesului său civil pentru fraudă care se desfășoară la New York, criticând, de asemenea, restricțiile impuse de un judecător într-un alt proces penal, transmite Reuters.

Donald Trump, influențat de problemele legale în cursa pentru Casa Albă

Donald Trump, care și-a anunțat intenția de a candida la președinția SUA, s-a plâns în timpul procesului său civil pentru fraudă că problemele legale îl țin departe de campanie.

„Ar trebui să fiu în Iowa acum. Ar trebui să fiu în New Hampshire acum”, a spus Trump reporterilor în afara sălii de judecată, referindu-se la două state cruciale în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Cu toate acestea, Trump a ales să participe la proces, în ciuda preocupărilor sale cu privire la atenția pe care i-o acordă campaniei electorale.

Donald Trump folosește procesele drept instrument de strângere de fonduri

Problemele juridice ale lui Trump au determinat o creștere semnificativă a sumelor de bani strânse de la donatorii mici, ajutându-l să se apropie de ritmul de strângere de fonduri al președintelui democrat Joe Biden, care concurează pentru realegere. Acest lucru demonstrează modul în care fostul președinte utilizează problemele legale ca pe un instrument de strângere de fonduri pentru campania sa electorală, potrivit sursei citate.

În timpul procesului său, Trump a făcut referire la un ordin care îi interzice să atace verbal procurorii, personalul instanței și potențialii martori într-un alt proces penal legat de alegerile din 2020. El a declarat: „Sunt un candidat care e în cursă pentru o funcție și nu am voie să vorbesc. Aceasta este un complot.” Cu toate acestea, acest ordin nu se aplică procesului civil în desfășurare.

În timpul procesului, au fost audiați martori care au adus în discuție practicile contabile ale Organizației Trump și evaluările imobilelor sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`