România riscă să piardă 300 de milioane de euro pentru calea ferată Braşov-Sighişoara. Comisarul european Adina Vălean: S-a ajuns la o limită

România riscă să piardă 300 de milioane de euro pentru calea ferată Braşov-Sighişoara. Comisarul european Adina Vălean: S-a ajuns la o limită
Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi. Captură Video B1 TV

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a avertizat că România riscă să piardă până la 300 de milioane de euro din finanţarea pentru calea ferată Braşov-Sighişoara deoarece în ultimii șapte ani nu s-au făcut niciun fel de lucrări la acest proiect.

România riscă să piardă sute de milioane, fonduri europene

„Pot să vă spun că există posibilitatea, riscul, de a pierde până la 300 de milioane de euro din finanţarea pe Braşov-Sighişoara pe cale ferată, un proiect care a fost depus în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei în mecanismul financiar anterior, deci nu cel curent, iar acolo, din cauza faptului că nu s-au efectuat lucrări, este posibil ca acei bani să fie pierduţi. Sunt două variante: ori se recunoaşte acest fapt, ori se mai fac măcar parţial anumite lucrări ca să nu se piardă în totalitate”, a declarat Adina Vălean, precizând că, „din înţelegerea noastră”, s-a ajuns aici deoarece nu s-au realizat lucrări în ultimii circa şapte ani la acest proiect.

„Am mai discutat despre defazarea proiectelor din Connecting Europe Facility, dar acum s-a ajuns la o limită, nu mai poate fi prelungită”, a mai spus Vălean, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, comisarul european a remarcat faptul că România a accesat bani de la bugetul general competitiv al CEF, „pentru prima dată de când există acest mecanism”. În primul apel a luat 119 milioane de euro pentru trei proiecte, iar în al doilea a primit 559 milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră