Nicu Ștefănuță, după atentatul din Belgia: Combaterea terorismului nu înseamnă reducerea libertăților personale / Suntem departe de a fi în SUA. Europa rămâne, totuși, un spațiu al siguranței (VIDEO)

Nicu Ștefănuță, după atentatul din Belgia: Combaterea terorismului nu înseamnă reducerea libertăților personale / Suntem departe de a fi în SUA. Europa rămâne, totuși, un spațiu al siguranței (VIDEO)
Foto: Facebook / Nicu Ștefănuță

Trebuie să fim mult mai fermi în combaterea terorismului, dar asta nu înseamnă reducerea libertăților personale, a declarat eurodeputatul Nicu Ștefănuță, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, în contextul atacului din Belgia.

Nicu Ștefănuță, pe B1 TV, după atentatul terorist din Belgia: Europa rămâne un spațiu al siguranței

„Statul belgian nu este un stat slab. Serviciul de informații (…), armata au foarte multe registre ale acestor teroriști sau potențiali teroriști. Este inevitabil într-o democrație, într-o țară în care libertatea este la printre cele mai înalte niveluri din Europa, să se întâmple și nebunii. Eu însă am încredere în forța acestor state să reacționeze decisiv – și așa trebuie să reacționăm și noi. Ceea ce nu trebuie să facem însă este să zicem că orice om care nu arată ca noi, care vine din altă parte, este potențial un terorist, potențial un criminal, pentru că nu este deloc așa”, a spus Nicu Ștefănuță.

„Trebuie să fim mult mai fermi în combaterea terorismului. Asta însă nu înseamnă reducerea libertăților personale. De exemplu, nu înseamnă ascultarea telefoanelor tuturor cetățenilor sau închiderea tuturor granițelor, cum se cere acum din partea extremei de dreapta, de exemplu. Deci de asta vreau să zic, aceste state sunt puternice, au instituții de forță puternice. Mă aștept ca și la noi combaterea terorismului să fie o parte importantă a ceea ce fac serviciile românești, așa încât să protejăm oamenii”, a continuat eurodeputatul.

„Trebuie să spunem, în același timp, că nu se întâmplă incidente din acestea atât de frecvent. Este regretabil când se întâmplă, trebuie combătute, însă suntem departe de a fi, de exemplu, în Statele Unite, unde sunt atacuri armate în fiecare săptămână sau chiar în fiecare zi. Deci Europa rămâne, totuși, un spațiu al siguranței”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare