Schimb de focuri între Liban și Israel. O rachetă a lovit orașul Metula

Schimb de focuri  între Liban și Israel. O rachetă a lovit orașul Metula
Sursa Foto: Captura video/ Twitter

Israelul răspunde la focurile repetate antitanc bombardând sudul Libanului; armata spune că o dronă a lovit un grup de suspecți în timp ce încercau să pună o bombă lângă gardul de frontieră.

Gruparea teroristă Hezbollah a revendicat atacul cu rachete asupra orșaului Metula

Armata israeliană a ucis patru persoane despre care spunea că încercau să se infiltreze în nordul țării prin Liban, marți dimineață, iar rachete antitanc au fost lansate asupra orașului de graniță Metula, în ultimul dintr-o serie de incidente soldate cu morți de la granița care devine un punct din ce în ce mai fierbinte.

Soldații care monitorizau camerele de supraveghere au observat un grup care se apropie de granița Israel-Liban și plasează un dispozitiv exploziv în apropierea barierei, aproape de comunitatea Hanita din nordul Israelului, au declarat marți Forțele de Apărare Israelului.

IDF a publicat imagini care arată o lovitură de dronă împotriva celulei, ucigând, se pare, toate cele patru persoane. Afilierea lor nu era clară.
Câteva ore mai târziu, IDF a declarat că rachete ghidate antitanc au fost lansate din Liban către Metula, una dintre cele 28 de comunități fiind evacuate din nord sub amenințarea tot mai mare a războiului.

Trei persoane au fost duse la Centrul Medical Ziv din Safed după atac. Spitalul a spus că unul era trecut în stare moderată până la gravă, în timp ce celelalte două au fost rănite ușor.

IDF a spus că tancurile au bombardat locul de lansare al rachetelor din sudul Libanului. Gruparea teroristă Hezbollah a revendicat atacul cu rachete, a raportat al-Mayadeen, cu sediul în Liban.

IDF a spus că o altă rachetă ghidată antitanc a fost lansată din Liban către un post militar din apropierea comunității de nord Margaliot. IDF nu a oferit imediat detalii despre posibilele victime în acel incident.

„Dacă Hezbollah face o greșeală, vom răspunde cu mare forță. Libanul ar trebui să se întrebe dacă dorește să se pună în pericol pentru teroriștii Statului Islamic din Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, în urma suspectei tentative de infiltrare a frontierei.

Au existat avertismente crescânde din partea Iranului cu privire la posibilitatea extinderii războiului, în timp ce Israelul pregătește o ofensivă terestră cu scopul declarat de a scăpa de Hamas.

Israelul și SUA au avertizat Iranul și Hezbollah să nu se implice, Washingtonul trimițând două grupuri de portavioane în regiune, semnalând că ar putea interveni pentru a apăra Israelul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`