Zeci de pensiuni, scoase la vânzare la prețuri mult mai mici decât anii trecuți, în zona Bran-Moieciu / Cât ajunge să coste o proprietate

Zeci de pensiuni, scoase la vânzare la prețuri mult mai mici decât anii trecuți, în zona Bran-Moieciu / Cât ajunge să coste o proprietate
Sursa: Pixabay

Mai multe pensiuni din zona Bran-Moeciu au fost scoase la vânzare cu mult sub prețul pieței, însă nu își găsesc proprietari de câțiva ani.

Zeci de proprietăți au fost construite în anii 2000, iar de atunci nu au mai fost modernizate. În speranța că celebritatea Castelului Bran și frumusețea sunt de ajuns, proprietarii au construit multe pensiuni, dar clienții noi vor să își construiască propria pensiune de la zero.

O pensiune cu 11 camere în zona Castelul Bran – pârtia Zănoaga a fost construită în anii 2000. În urmă cu doi ani, proprietarul vindea pensiunea cu 700.000 de euro.

Cât costă pensiunile scoase la vânzare din zona Bran-Moeciu

„Societatea este acum la 550 de mii de euro, mult sub prețul pieței, vine undeva la 780 de euro mp construit nemailuând în calcul și suprafața terenului”, susține Sorin Roșăneanu, proprietarul unei pensiuni.

Chiar dacă unii proprietari au ținut pensiunile curate, aceștia nu au adus nicio îmbunătățire. De altfel, alții nici nu au schimbat mobila.

„Foarte multe pensiuni sunt falimentare dar mulți încearcă să continuie activitatea dar, pe fond, sunt efectiv nefuncţionale, gradul de ocupare este foarte slab”, spune Mihai Orleanu, Centru de Ecologie Montană Moieciu de Sus, potrivit stirileprotv.ro.

„Cei care cumpără se gândesc poate de două ori înainte de a învesti. Decât să cumpăr o pensiune deja ridicată care arată nu foarte modern, prefer să o construiesc de la zero și să o duc la standarde mult mai înalte”, spune Oana Petrea, consultat imobiliar.

O altă pensiune cu 9 camere, mobilă nouă și amenajări moderne, cu vedere spre munți și Castelul Bran, costa 418.000 de euro, iar acum proprietarii o vând cu 385.000 de euro, pentru că nu găsesc un client.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)