Șeful cele mai mari bănci americane avertizează că ne confruntăm „cu cel mai periculos moment din ultimele decade”. „Războiale provoacă multe incertitudini”

Șeful cele mai mari bănci americane avertizează că ne confruntăm „cu cel mai periculos moment din ultimele decade”. „Războiale provoacă multe incertitudini”
Foto: Hepta - ImagineChina / Xie zhengyi

Jamie Dimon, șeful JP Morgan Chase a avertizat că lumea s-ar putea confrunta cu „cea mai periculoasă perioadă din ultimele decenii”. Războiale din Israel și Ucraina ar putea afecta prețurile energiei și alimentelor, dar și al comerțului global.

Consecințele economice din urma războaielor

Dimon a transmis că banca a beneficiat de situația financiară sănătoasă a gospodăriilor și firmelor americane, dar va rămâne prudent pentru că pot apărea multe alte riscuri. Acesta a averizat și investitorii că trebuie să fie pregătiți să se confrunte cu rate uriașe, inflație persistentă, fiind consecințe ale războaielor, conform G4media.

„Războiul din Ucraina, la care se adaugă atacurile de săptămâna trecută asupra Israelului, ar putea avea un impact de mare amploare asupra piețelor de energie și de alimente, asupra comerțului global și asupra relațiilor geopolitice”, a spus el.

Acesta a mai adăugat că „aceasta ar putea fi cea mai periculoasă perioadă pe care a cunoscut-o lumea în ultimele decenii”.

Banca americană sprijină Israelul

Jamie Dimon a condamnat atacurile Hamas împotriva Israelului și a transmis că această bancă sprijină Israelul. „Terorismul și ura nu își au locul în lumea noastră civilizată, iar toate inimile noastre aici la JP Morgan Chase sunt alături de toți cei care suferă”.

Reamintim că mii de persoane au fost ucise în Israel și Gaza în urma atacului Hamas.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`