Poliția a tras focuri de armă în Hunedoara pentru a opri un șofer care a refuzat că oprească la semnale / Nu avea permis de conducere și s-ar fi aflat sub influența frogurilor

Poliția a tras focuri de armă în Hunedoara pentru a opri un șofer care a refuzat că oprească la semnale / Nu avea permis de conducere și s-ar fi aflat sub influența frogurilor
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Urmărire ca în filme duminică, pe autostrada A1, în județul Hunedoara. Un șofer a fost oprit în trafic cu focuri de armă după ce a ignorat semnalele polițiștilor. Pe urmele lui au pornit echipajele de poliție.

„Polițiștii din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa pe autostrada A1, însă conducătorul autoturismului a refuzat oprirea, moment în care polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, pe autostrada A1 pe sensul de mers Sibiu – Deva, apoi pe DN7, pe raza localității Aurel Vlaicu din județul Hunedoara, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcţiei de deplasare, moment în care a acroșat o autoutilitară, conducătorul autoturismului continuându-și deplasarea. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical și trei focuri asupra autoturismului, fără a fi înregistrate victime”, a transmis IPJ Hunedoara, potrivit pressalert.

Focurile de armă l-au convins pe fugar să oprească, iar conducătorul auto a fost reținut de polițiști. Ulterior s-a aflat și motiful refuzului șoferului de a opri la semnalele polițiștilor.

Acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul DrugTest portabil, polițiștii au constatat că șoferul de ocazie ar putea fi sub influența drogurilor.

„Persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală. Conducătorul auto a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, mai spune comunicatul polițiștilor hunedoreni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`