Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la Israel: „SUA sprijină Israelul, iar acest lucru nu este negociabil și nu va fi niciodată”

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la Israel: SUA sprijină Israelul, iar acest lucru nu este negociabil și nu va fi niciodată

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, susțin o conferință de presă comună.
Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că desfășurarea de active americane în regiune a transmis un mesaj puternic.
El a descris Hamas ca fiind „Isis-ul din Gaza” și a afirmat că Hamas se află pe statul de plată al Iranului.

Lloyd spune că SUA sprijină Israelul, iar acest lucru nu este negociabil și nu va fi niciodată

„Crimă, viol, răpire, cu asta ne confruntăm în acest război”, spune el. El spune că este un război împotriva Israelului, ca patrie a poporului evreu, și un război pentru libertate și valori comune.

„Iar noi suntem în prima linie”, spune Gallant. „Vom continua să luptăm și vom câștiga acest război, vom învinge”.
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, spune că se află în Israel „pentru a spune foarte clar că sprijinul Americii pentru Israel este puternic ca fierul”.

El spune că se află acolo în semn de solidaritate cu familiile care se află în mijlocul unui „coșmar” de a nu putea să afle care e soarta rudelor lor. Israelul este o țară mică, iar intimitatea societății israeliene adâncește durerea acestora, a mai adăugat.

„Nu este momentul pentru neutralitate, pentru false echivalențe sau pentru scuze pentru ceea ce este de neiertat. Nu există niciodată nicio justificare pentru terorism, iar acest lucru este valabil mai ales după acest act dezlănțuit al Hamas”, spune Lloyd Austin.

„Hamas nu vorbește în numele poporului palestinian”, spune el. „Lumea tocmai a fost martoră la un ceva îngrozitor”, a spus el, comparând Hamas cu Statul Islamic.

„SUA se vor asigura că Israelul are tot ce-i trebuie pentru a se apăra”, a spus el. „Hamas a atacat într-un moment de provocare globală, dar SUA este cea mai puternică țară din lume”, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

El spune că SUA este capabilă să-și împartă puterea în mai multe teatre de operațiuni. Lloyd Austin spune că SUA vor sprijini în continuare Ucraina, precum și Israelul.
„SUA sprijină Israelul, iar acest lucru nu este negociabil și nu va fi niciodată”.
El și-a încheiat discursul prin „Shabbat Shalom”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`