MAE: Încă 127 de cetățeni români au revenit în țară din Israel / S-au operat trei curse aeriene speciale

MAE: Încă 127 de cetățeni români au revenit în țară din Israel / S-au operat trei curse aeriene speciale
Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că alți 127 de cetățeni români au revenit în țară din Israel, joi după-amiază și în noaptea de joi spre vineri, cu trei curse aeriene, în contextul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza.

Cetățenii români au fost repatriați în siguranță

Potrivit MAE, acești cetățeni români au revenit în siguranță în România prin intermediul a trei curse aeriene, după demersurile constante ale Celulei de Criză a MAE.

„În continuarea informaţiilor transmise în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul după-amiezii zilei de 12 octombrie 2023, respectiv al nopţii dinspre 12 spre 13 octombrie 2023, alţi 127 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul a trei curse operate de mai multe companii aeriene”, informează MAE.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, precum și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE, rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

Recomandări pentru călătorii în Israel

MAE reamintește că cetățenii români care se află în Israel se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv și Consulatului General de la Haifa pentru a putea fi contactați și pentru a primi asistență.

În plus, MAE le recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să-și reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE.

Cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`