Casa Albă face eforturi să evacueze civilii din Gaza. Ambasadorul israelian spune că avertismentul ONU este rușinos

Casa Albă face eforturi să evacueze civilii din Gaza. Ambasadorul israelian spune că avertismentul ONU este rușinos

Armata israeliană a adunat tancuri în apropierea graniței cu Gaza. În urma avertismentului ONU despre consecințele unei ofensive terestre și mutarea a 1,1 de civili palestinieni din Gaza, ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a declarat pentru Reuters: „Răspunsul ONU este rușinos”.

Erdan a declarat că ONU ar trebui să se concentreze pe condamnarea Hamas și pe susținerea dreptului Israelului la autoapărare

Răspunsul ONU la care s-a referit el a fost o declarație a purtătorului de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, care a spus: „Organizația Națiunilor Unite consideră că este imposibil ca o astfel de mișcare să aibă loc fără consecințe umanitare devastatoare” și că „Organizația Națiunilor Unite face un apel ferm pentru ca orice astfel de ordin, dacă este confirmat, să fie anulat, evitând ceea ce ar putea transforma ceea ce este deja o tragedie într-o situație calamitoasă”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a declarat pentru CNN că SUA „lucrează din greu, oră de oră”, pentru a se asigura că există o modalitate prin care palestinienii să părăsească Gaza în siguranță, potrivit The Guardian.

„Indiferent dacă există sau nu o incursiune terestră – și îi voi lăsa pe israelieni să vorbească despre operațiunile lor – vrem să ne asigurăm că există o modalitate pentru oamenii care locuiesc în Gaza și care vor să plece de acolo să o facă, și să o facă în siguranță și rapid, așa că lucrăm la acest lucru foarte, foarte intens, oră de oră”, a declarat Kirby. „Credem că ar trebui să existe o oportunitate pentru civilii din Gaza de a pleca acum, urgent”, a mai spus el.

Kirby a adăugat la CNN că SUA vorbește din oră în oră cu armata israeliană despre ostaticii luați de Hamas.
„Pot să vă spun că suntem literalmente în contact din oră în oră cu omologii noștri israelieni în legătură cu situația ostaticilor, am oferit expertiză și consiliere, bineînțeles, ei știu cum să facă recuperarea ostaticilor foarte, foarte bine”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`