Jurnalistul Amir Kiarash: „Regimul iranian este foarte implicat în conflictul din Israel. Este cel mai mare susținător al Hamas și Hezbollah” (VIDEO)

Jurnalistul Amir Kiarash: Regimul iranian este foarte implicat în conflictul din Israel. Este cel mai mare susținător al Hamas și Hezbollah (VIDEO)
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Jurnalistul Amir Kiarash a explicat într-o intervenție pentru emisiunea Bună, România cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că Iranul este implicat masiv în conflictul din Israel, inclusiv din punct de vedere miliar:

„Trebuie să fim siguri cu toții că guvernul iranian este foarte implicat în această poveste, guvernul iranian este cel mai mare susținător al Hamas și Hezbollah. Hezbollah este o grupare mult mai puternică în comparație cu Hamas. Regimul iranian are toate interesele ca în zona respectivă, Israelul să aibă tot timpul probleme.

Agențiile iraniene fiind controlate de statul iranian savurează aceste momente ce se întâmplă în Israel. Sunt de partea Hamas în totalitate, sunt două lumi diferite, ceea ce citim în România și în occident și ceea ce este reflectat în presa iraniană”.

Amir Kiarash a explicat că regimul de la Teheran are o agendă care ignoră total interesele poporului iranian:

„Există nu de azi de ieri, ci de peste 40 de ani, o prăpastie din ce în ce mai mare între regimul iranian și poporul iranian. Ceea ce transmite regimul iranian și agenda regimului nu corespund absolut deloc cu interesele poporului iranian.

Poporul iranian nu are nimic nici cu poporul din Israel și nici cu oamenii din Palestina. De-a lungul anilor de când a fost Revoluția Islamică în 1979 Palestina a devenit o parte din ce în ce mai detestată în Iran. Mă refer la regimul din Palestina. Omanii au văzut că resursele țării din ce în ce sunt direcționate spre grupările Hams și Hezbollah. Nu ar fi fost o problemă atât de mare dacă oamenii trăiau din belșug. Dar Iranul este o țară îngenuncheată din punct de vedere economic. Când tu ca cetățean al Iranului vezi că resursele țării sunt direcționate spre Hamas, spre Hezbollah, când vezi că apar stadioane de fotbal, arene sportive pe care noi nu le avem în Iran și faianța cu care s-a ridicat stadionul este dăruită de regimul iranian așa se explică această ură care există față de regimul din Palestina”.

Pe de altă parte, jurnalistul atrage atenția că în Fâșia Gaza există mulți oameni nevinovați care au devenit victime colaterale în acest conflcit:

„Noi care trăim în occident trebuie să fim conștienți că această poveste nu este așa în noanțe de alb și negru, există și o zonă gri. În Fâșia Gaza unde este infiltrată gruparea Hamas există oameni care nu au nicio vină în această poveste. Sunt victime colaterale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`