Antony Blinken, în Israel: Atât timp cât SUA există, nu veți fi nevoiți niciodată să vă apărați singuri. Vă vom fi mereu alături / Există o susținere bipartizană covârșitoare în Congres pentru securitatea voastră (VIDEO)

Antony Blinken, în Israel: Atât timp cât SUA există, nu veți fi nevoiți niciodată să vă apărați singuri. Vă vom fi mereu alături / Există o susținere bipartizană covârșitoare în Congres pentru securitatea voastră (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Chris J Ratcliffe

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a transmis un mesaj ferm de susținere pentru Israel, joi, la Tel Aviv, și spune că în Congresul amerinca există „o susținere bipartizană covârșitoare” pentru securitatea statului atacat de teroriștii Hamas.

Antony Blinken (SUA), mesaj ferm pentru Israel: „Vă vom fi mereu alături”

„Mesajul pe care îl aduc în Israel este acesta. Poate că sunteți suficienți de puternici să vă apărați singuri, dar atât timp cât America există nu veți fi nevoiți niciodată să o faceți. Vă vom fi mereu alături. Acesta este mesajul pe care președintele Biden l-a transmis prim-ministrului (Benjamin Netanyahu, n.r.) din momentul în care a început această criză. Este mesajul pe care eu și ceilalți colegi din guvern l-am transmis omologilor noștri israelieni zi de zi, ba chiar oră de oră”, a declarat Antony Blinken, joi, într-o conferință comună cu premierul israelian Netanyahu.

„Ne ținem de cuvânt, furnizând muniție, interceptoare, pentru a reaproviziona Iron Dome-ul Israelului, alături de alte materiale de apărare. Patru transporturi de sprijin militar SUA au ajuns deja în Israel și altele sunt pe drum (…). Există o susținere bipartizană covârșitoare, covârșitoare, în Congres, pentru securitatea Israelului”, a continuat Blinken.

„Aici, în Israel, și peste tot vom reafirma un avertisment extrem de clar pe care președintele Biden l-a transmis ieri către orice adversar, statal sau non-statal, care se gândește să profite de actuala criză pentru a ataca Israelul: Nu o faceți! Statele Unite sprijină Israelul. Am dislocat cel mai mare portavion din lume în Mediterana de Est, am sporit prezența avioanelor noastre de vânătoare în regiune, furnizăm și alte forme de sprijin, continuăm să lucrăm îndeaproape cu Israel pentru a asigura eliberarea bărbaților, femeilor, copiilor, bătrânilor, care au fost luați ostatici de Hamas”, a mai spus șeful diplomației americane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`