Expert militar: Se poate lansa un război civil în Europa pe finanțare rusească. Rușii vor să implice SUA în trei zone de conflict la nivel global (VIDEO)

Expert militar: Se poate lansa un război civil în Europa pe finanțare rusească. Rușii vor să implice SUA în trei zone de conflict la nivel global (VIDEO)
Președintele rus Vladimir Putin și șeful Statului major general din armata rusă, Valeri Gherasimov, fotografiați pe 21 decembrie 2022 la o reuniune extinsă a Ministerului rus al apărării. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mikhail Kireev

Expertul militar Aurel Cazacu a tras un semnal de alarmă, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că „se poate lansa un război civil în Europa pe finanțare rusească”, având în vedere că rușii „doresc să reducă puterea Statelor Unite”, implicând-o „în trei zone de conflict la nivel global”.

Expert militar Aurel Cazacu, pe B1 TV, despre războiul din Israel și situația din Europa

El susține că Statul Israel ne facilita relansarea economică.

„Trebuie să avem mare grijă de rolul României – și eu sunt un pic preocupat de faptul că Israelul, din punctul meu de vedere, în războiul cu Ucraina, era după Statele Unite următorul nostru susținător. Israelul era pentru noi un element prin care să ne ajute să ne relansăm economic. Uitați că astăzi CSAT aprobă planul de 10 ani de dotare militară. Degeaba Guvernul impune noi taxe și mărește taxe, nu acolo este soluția să fac ceva. Soluția, ca să mă dezvolt, este să relansez economic. Dacă în industria militară fac un tanc, fac o mașină, fac un tun, acolo sunt oameni care sunt specialiști, oricând pot să se ducă în industria civilă. Uitați-vă la modelul polonez”, a declarat Aurel Cazacu.

Expertul a vorbit despre posibilitatea unui „război civil în Europa”.

„Eu am susținut până acum ca Româna să facă parte din echipa de negociere a încetării luptelor și a păcii în războiul cu Ucraina, dar se poate duce și spre Israel. Pentru că noi avem o relație bună. Să nu uităm că a doua limbă vorbită în Israel după rusă este româna. Să nu uităm că ce se întâmplă în Europa, se poate lansa un război civil în Europa pe finanțare rusească. Este finanțare rusească, Putin a crescut și s-a perfecționat cu filosofia europeană”, a adăugat Aurel Cazacu.

„Nu este normal ca la anul 2023 să vedem pe viu un război în care sunt omorâți oameni, în care li se taie capul copiilor ș.a.m.d. Este ceva de neimaginat acest lucru. Plus că (…) e posibil să vedem elemente de acest lucru care să se întâmple în Europa pe finanțare rusească, pentru că este această luptă a rușilor în care ei se luptă în Ucraina, dar de fapt ei doresc să reducă puterea Statelor Unite, implicându-i în trei zone de conflict la nivel global și, în felul acesta, chiar dacă vor putea face față, dar nu le va fi ușor”, a mai spus Cazacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`