Fără apă, curent și combustibil în Gaza până la eliberarea ostaticilor, anunță Israel / Hamas încă încearcă să treacă frontiera / Armata israeliană se pregătește pentru „următoarele faze ale războiului”

Fără apă, curent și combustibil în Gaza până la eliberarea ostaticilor, anunță Israel / Hamas încă încearcă să treacă frontiera / Armata israeliană se pregătește pentru „următoarele faze ale războiului”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Ministrul israelian al energiei, Israel Katz, a anunțat joi dimineață că în Fâșia Gaza nu vor fi furnizate apă, combustibil și curent electric până la eliberarea ostaticilor capturați de Hamas, transmite The Jerusalem Post.

Fără apă, curent și combustibil în Gaza

Katz a ironizat ideea de a trimite ajutor umanitar în Gaza și a promis că „niciun întrerupător nu va fi deschis, niciun camion cu combustibil nu va intra, iar robinetele de apă vor rămâne uscate până când revin acasă captivii israelieni”.

„(Act) umanitar pentru (act) umanitar. Nimeni nu ne poate ține nouă prelegeri despre moralitate”, a scris ministrul israelian al energiei, joi, pe platforma X.

În tot acest timp, trupele Hamas încearcă în continuare să pătrundă în Israel, dar sunt blocate de armata israeliană (IDF), conform anunțului făcut chiar de militarii israelieni, potrivit The Guardian.

Armata israeliană anunță că se pregătește pentru „următoarele faze ale războiului”

Purtătorul de cuvânt al IDF, Richard Hecht, spune că loviturile executate noaptea trecută asupra Fâșiei Gaza au vizat membri ai Nakhba, o forță de elită din Hamas. Totodată, el a precizat că serviciile israeliene se concentrează pe identificarea luptătorilor care au orchestrat reuniunea din weekend, prin „interogarea oamenilor capturați”.

IDF intenționează să atace conducerea Hamas, dincolo de ramura militară a organizației, și vizează și politicieni care activează în instituțiile guvernamentale, spune Richard Hecht.

Luptătorii Hamas încă încearcă să ajungă în Israel pe mare.

„Am interceptat câteva ținte maritime”, susține reprezentantul IDF.

Forțele israeliene încă lucrează la securizarea frontierei cu Fâșia Gaza și îi vor împușca pe toți cei care se apropie de ea.

„Nu intră nimeni, nu iese nimeni”, a subliniat Richard Hecht.

IDF se pregătește pentru „următoarele faze ale războiului”, dar orice decizie referitoare la o invazie terestră trebuie să vină de la guvern, a mai spus purtătorul de cuvânt al IDF.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`