Fost șef al Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA. Ar fi luat mită de la un om de afaceri ca să îi dea o amendă mai mică sau chiar avertisment

Fost șef al Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA. Ar fi luat mită de la un om de afaceri ca să îi dea o amendă mai mică sau chiar avertisment
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Dorin Merean, fost șef al Gărzii de Mediu Tulcea, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată, fiind prins în flagrant când a luat o șpagă de 25.000 de lei și alte foloase necuvenite de la un om de afaceri ca să îi dea o amendă mai mică sau chiar avertisment, spun procurorii.

Fost șef al Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Dorin Merean este în arest preventiv, a precizat DNA.

„În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor”, se arată în comunicatul transmis de procurorii.

„La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai notează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, iar DNA propune menținerea măsurătorilor preventive și asiguratorii care au fost dispuse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`