Germania: Proteste la Leipzig împotriva imigranților după agresiunile sexuale petrecute în Koln. ”Islam = teroare” (VIDEO)

Germania: Proteste la Leipzig împotriva imigranților după agresiunile sexuale petrecute în Koln. ”Islam = teroare” (VIDEO)
Foto: Captura YouTube

Mii de persoane au protestat, luni, la Leipzig, Germania, împotriva sosirii în țară a imigranților, în timp ce toată țara este scandalizată agresiunile sexuale și furturile petrecute în noaptea de Anul Nou la Koln și în alte orașe, potrivit euronews.com.

Totuși, au existat și contramanifestanți, iar ca spiritele să nu se încingă, au fost prezenți la fața locului un important număr de polițiști. Totodată au fost aduse și tunuri cu apă.

Cei care scandau împotriva migranților aveau scris pe pancarte ”Islam = teroare” sau ”Refugiații nu sunt bineveniți”, având ca fundal un desen cu umbrele a trei bărbați înarmați cu cuțite care urmăresc o femeie.

Ei făceau referire la valul de agresiuni sexuale comise, în majoritate de oameni veniți din nordul Africii sau din țările arabe, în fața gării principale din Koln.

Cei care au scandat în stradă în Leipzig au răspuns la apelul lansat de Legida, numele local al mișcării islamofobe Pegida care defilează, din 2015, în fiecare luni seară la Dresda.

”Legida, împreună pentru Germania, țară pacea și păstrarea culturii germane”, era scris pe un banner.

Proteste la Leipzig

#DIRECT_ONE_8lzl7n#

Excepțional, militanții Pegida s-au alăturat luni celor din Legida pentru a celebra un an de la apariția acestei mișcări.

Totodată, unele slogane au vizat-o pe Angela Merkel, a cărei politică de primire generoasă a refugiaților este în momentul de față atât de contestat încât a fost nevoie să îi schimbe cursul.

„Expulzaţi!”, „Rezistaţi!”, „Merkel trebuie să plece!”, scandau oamenii în stradă la Leipzig.

”Ce ne face furioși în ultimele săptămâni și luni este toată situația cu imigranții și cum autoritățile se ocupă de problemă. Eu și mulți alții credem că aceasta se va sfârși prost”, precizează un protestatar.

Până în prezent, mișcarea Pegida s-a manifestat doar local și nu a reușit să răspândească discursul islamofob în afara Saxoniei, land al cărui capitală este Dresda.

În 2015, Germania a primit 1.1 milioane de solicitanți de azil, acesta fiind un record istoric. Peste 400.000 dintre aceștia vin din Siria și fug de războiul care le macină țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`