Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, despre atacurile din Israel: „E o deturnare a atenției în spatele căreia stau Rusia și Iranul”

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, despre atacurile din Israel: E o deturnare a atenției în spatele căreia stau Rusia și Iranul
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Ilia Yefimovich

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că Hamas nu reprezintă un pericol iminent pentru existența statului Israel. El a mai precizat că armata israeliană va controla situația și dacă Hezbollah va începe propriile atacuri în Israel:

„Atunci când Rusia a atacat Ucraina raportul de forțe era de 1 la 10 sau de 1 la 15, de 1 la 20. Ceea ce ține de raportul de forțe între armata israeliană și Hamas este de cel puțin 1 la 1.000. Hamas nu reprezintă un pericol iminent pentru existența statului Israel. Nici chiar dacă și Hezbollah aderă și atacă Israelul nu prezintă un pericol existențial pentru statul Israel. Dacă analizăm ce s-a întâmplat în ultima perioadă o să ne dăm seama că sursa răului nu vine nici din Palestina, nici din Liban care este un pseudo-stat, controlat și condus de o grupare teroristă. Hamas nu și-a afișat niciodată crimele pe care le-a făcut împotriva populației vcivile și întodeauna a declarat că noi luptăm împotriva armatei israelien.

Acum ceea ce a făcut Hamas, au decapitat oameni, au omorât copii și au postat pe canalele de Telegram, pe diferite rețele de socializare vrea să demonstreze că există un pericol atât de mare încât lumea civilizată trebuie să uite de Ucraina și să consolideze toate forțele în jurul Israelului. E o deturnare a atenției în spatele căreia stau Rusia și Iranul. E clar pentru toți că nu au suficientă forță pentru a ocupa sau distruge Israelul”.

Anatol Șalaru a mai precizat că SUA au luat foarte în serios ce s-a întâmplat, la fel și cetățenii Israelului:

„Sunt avioane cu cetățeni israelieni care vin din toată lumea pentru a se înrola în armată și SUA au anunțat că vor sprijini și ataca orice țară care va ataca Israelul.

De data aceasta Israelul va merge până la capăt. Când va începe operațiunea terestră nu se știe. Doar militarii care conduc armata știu când începe operațiunea terestră. E o răspundere colectivă din partea celor din Fâșia Gaza. Nu toți palestinienii sprijină, am văzut că armata iordaniană și-a comasat trupele la granița cu Israelul nu pentru a ataca Israelul ci pentru a opri intrarea palestinienilor”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`