Studiu: Limbile străine, în topul preferințelor părinților ca programe extrașcolare pentru copii

Studiu: Limbile străine, în topul preferințelor părinților ca programe extrașcolare pentru copii
Foto: englezabrasov.ro

Un studiu realizat de Smart Education arată că majoritatea părinților ar alege ca programe educative extrașcolare pentru copiii lor cursurile de limbi străine, potrivit Agerpres.

În urma studiului, 43% dintre părinți ar opta pentru limbi străine, 42% ar opta  pentru cursuri de dezvoltare personală, comunicare, public speaking, iar 34% ar alege cursurile de arte.

Toți părinții consideră programele educative extrașcolare importante pentru dezvoltarea copilului.

Studiul a mai arătat că cele mai importante criterii ale părinților pentru alegerea activităților extrașcolare sunt: preferințele copilului, ce a primit un procent de 73%, dezvoltarea anumitor abilități, criteriu votat de 59% dintre părinți, metoda de predare — 52%.

La întrebarea „Câți bani sunteți dispuși să cheltuiți lunar pentru activități extrașcolare și ateliere de dezvoltare personală pentru copil?”, 26% dintre cei chestionați au răspuns că sunt dispuși să cheltuiască peste 500 lei/ lună (cel mai mare procent înregistrat), 21% pot să aloce maximum 300 lei pe lună, 19% — maximum 500 lei, 17% — maximum 400 lei, iar 17% — maximum 200 lei.

Studiul a fost realizat în perioada octombrie — decembrie 2015 și a avut 200 de respondenți, părinți cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani. Cea mai mare pondere o au părinții cu vârsta între 30 și 40 de ani, majoritatea fiind femei. Datele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail și social media.

Smart Education organizează ateliere pentru dezvoltarea personală a copiilor, unde se desfășoară activități care vizează comunicarea, arta teatrală, pictura, educațiea financiară, antreprenoriat, șah, cursuri de limba engleză și limba germană.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`