Satul pitoresc care a fost vândut unei firme de imobiliare cu 18 milioane de euro / Localnicii speră că acesta se va dezvolta

Satul pitoresc care a fost vândut unei firme de imobiliare cu 18 milioane de euro / Localnicii speră că acesta se va dezvolta
Sursa foto: Captură video - YouTube - Lucas Nott

După mulți ani de discuții cu localnicii, cătunul medieval, satul Trevalga, din Cornwall, a fost vândut unei firme de imobiliare din Regatul Unit la prețul de 18 milioane de euro.

Casele neschimbate de secole, situat în comitatul britanic Cornwall, găzduiește un conac, șase ferme și 17 case. Cei 71 de locuitori sunt toți chiriași.

Până în anul 1959, satul a fost deținut de Gerald Curgenven. În testamentul său, fostul student al Colegiului Marlborough a lăsat întreaga avere fostei sale școli.

Localnicii speră că noul proprietar va investi în sat și îl va dezvolta

Prima încercare de a vinde proprietatea datează încă de acum 13 ani, iar după protestele localnicilor, care au solicitat sfaturi juridice, încercarea a fost total abandonată.

În 2022, o comisie a hotărât că noii proprietari au îndeplinit toate obligațiile legale, iar proprietatea a fost repusă pe piață, la vânzare. Localnicii au aflat despre faptul că satul va fi vândut abia acum câteva zile.

Una dintre cele mai mari companii imobiliare din Regatul Unit, William Pears Group (WPG), a plătit 18,5 milioane de euro pentru acest cătun.

Cei 71 de locuitori rămași speră că noul proprietar va investi în proprietatea cumpărată și că va readuce totul la viață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`