Horia Constantinescu, după acuzațiile aduse de Clotilde Armand: ANPC a făcut controale încrucișate la restaurantele care plătesc chirie firmei familiei mele

Horia Constantinescu, după acuzațiile aduse de Clotilde Armand: ANPC a făcut controale încrucișate la restaurantele care plătesc chirie firmei familiei mele
Inquam Photos / Octav Ganea

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a declarat pentru G4Media că ANPC a făcut în vară verificări la două restaurante din București care plătesc chirie către firma familiei sale.

Ce a spus Horia Constantinescu (ANPC) despre controalele la resturantele care plătesc chirie firmei familiei sale

Oficialul spune că ANPC a făcut cotroalele cu reprezentanți ai altor autorități „tocmai ca să nu existe suspiciuni”.

„ANPC a făcut în această vară controale la aceste restaurante, iar acțiunile de control s-au făcut împreună cu reprezentanții altor autorități de la structuri sanitar-veterinare, tocmai ca să nu existe suspiciuni”, a declarat Horia Constantinescu pentru G4Media.

Afirmațiile sale au venit în contextul primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a spus despre It Cucina și Kayo, două localuri din nordul Capitalei, că sunt vizate de multe reclamații, „dar instituțiile statului nu le-au controlat, ca și cum nu ar exista”, pentru că „ambele cluburi plătesc o chirie frumoasă, mii de euro / lună, către firma fondată de unul dintre oamenii de bază ai PSD, Horia Constantinescu”, președintele ANPC.

Horia Constantinesu spune că „abordarea lui Clotilde Armand este jenantă” și că ea ar trebui să se preocupe mai degrabă de „locurile de joacă, de gestionarea deșeurilor care pun în pericol real cetățenii”.

„Noi am sancționat aceste locuri de joacă din Sectorul 1”, a adăugat Constantinescu.

Șeful ANPC a confirmat pentru G4Media că Rodrag Trade Ro SRL, firmă înregistrată în Panama, este deținută de familia sa și este administrată de soție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`