Diana Șoșoacă a adus harta României Mari în Parlament și a reluat pretextele Rusiei: „Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României. E un nazist” / A refuzat să spună pe cine susține în război (FOTO)

Inquam Photos / George Calin

Senatoarea Diana Șoșoacă a dus harta României Mari în Parlament, marți, în ziua în care președintele ucrainean este în vizită la București, și a afirmat că Volodimir „Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României”, dar a refuzat să răspundă când a fost întrebată de jurnaliști pe cine susține în războiul dintre Rusia și Ucraina, potrivit G4Media.ro.

Diana Șoșoacă spune că Volodimir Zelenski „e un nazist” și „nu are ce căuta în România”

Diana Șoșoacă a reluat câteva dintre pretextele absurde pe care le-a invocat Rusia în momentul în care a lansat agresiunea armată împotriva Ucrainei.

„Zelenski e un nazist, nu are ce căuta în România”, a spus senatoarea, o figură văzută adesea la evenimente ale Ambasadei Rusiei la București.

Ea a venit în Parlament cu o hartă a României Mari.

„Aceasta este harta adevărată a României, cu teritoriile furate de către Ucraina (…) Return our territory, mister Zelenski (returnați-ne teritoriul, domnule Zelenski, în limba engleză, n.r.)”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Senatoarea a acuzat Ucraina că „le-a interzis limba, le-a interzis bisericile (etnicilor români, n.red.). A omorât copiii români. Există o epurare a etniei românești”.

Întrebată în mod repetat de jurnaliști de partea cui este în războiul din Ucraina și dacă este de acord cu ce face Rusia acolo, Șoșoacă a spus că este „de partea României”.

„Duceți-vă în Rusia și întrebați-l pe Putin”, a adăugat ea.

„Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României. Zelenski este un nazist, nu are ce căuta în România”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`