Ayatollah Khamenei susține că Iran nu a fost implicat în atacul Hamas din Israel

Ayatollah Khamenei susține că Iran nu a fost implicat în atacul Hamas din Israel
Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei. Foto: Hepta.ro / DPA Images

Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a declarat marți că Teheranul nu a fost implicat în atacul lansat de gruparea Hamas împotriva Statului Israel, dar oficialul iranian a salutat ceea ce el a numit înfrângerea „ireparabilă” a israelienilor în plan militar și de intelligence, transmite Reuters.

Iran nu a fost implicat în atacul Hamas din Israel, susține Ayatollah Khamenei

În primul său discurs televizat după ofensiva Hamas, Khamenei a spus: „Le sărutăm mâinile celor care au plănuit atacul asupra regimului sionist”.

„Acest cutremur distrugător a distrus unele structuri critice (din Israel, n.r.) care nu vor fi reparate prea ușor (…). Propriile acțiuni ale regiumului sionist sunt de vină pentru acest dezastru”, a spus liderul religios al Iranului.

Iran susține de multă vreme gruparea teroristă Hamas, care controlează Fâșia Gaza și contestă dreptul Statului Israel de a exista.

Tot marți, israelienii au anunțat că au restabilit controlul la frontiera cu Gaza și plantează mine în zonele în care teroriștii au distrus bariera în timpul asaltului sângeros din weekend.

SUA acuzase Iranul, luni, că este complice la ofensiva Hamas, cu toate că afirma că nu există informații sau probe care să ateste participarea directă a Teheranului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`