Mircea Badea, după atacul Hamas asupra Israelului: Vom asista la moartea inteligenței artificiale în serviciile secrete

Mircea Badea, după atacul Hamas asupra Israelului: Vom asista la moartea inteligenței artificiale în serviciile secrete
Captură Video Antena 3 CNN

Mircea Badea a vorbit despre atacul lansat de Hamas asupra Statului Israel, la Antena 3, și s-a arătat de părere acesta a fost posibil inclusiv pentru că serviciile israeliene s-au bazat prea mult pe inteligența artificială.

Majoritatea analiștilor au descris ofensiva Hamas drept un eșec al intelligence-ului israelian, despre care se crede că dispune de una dintre cele mai sofisticate rețele de spionaj din Orientul Mijlociu, dar care nu a putut să prevină atacul grupării teroriste.

Ce a spus Mircea Badea despre atacul Hamas și eșecul serviciilor israeliene

Mircea Badea crede că eșecul serviciilor israeliene ar putea fi explicat și prin faptul că acestea s-au bazat prea mult pe inteligența artificială.

„Eu cred că vom asista în următoarea perioadă la moartea mitului inteligenței artificiale. Eu personal n-am niciun fel de îndoială că noua manieră, inclusiv în serviciile secrete și de abordare sau a orice cu scenarii de AI și totul bazându-te în aproape în exclusivitate și-a dovedit în zilele noastre falimentul.

Sigur că poate că Iranul, adică toate indiciile şi cumva e și cam în sens cum ar spune cetățeanul american că Iranul e. Am înțeles că Iranul a făcut nasoale și au vrut să facă nasoale. Dar ce au făcut ceilalți?Cred s-au bazat mult pe AI (n.r. Inteligenţă Artificială)”, a spus Mircea Badea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`