Polițiștii au suspendat căutările pentru găsirea “Elodiei de Sibiu” / La șase luni de la dispariție anchetatorii nu au găsit indicii despre Angelika Maurer

Polițiștii au suspendat căutările pentru găsirea “Elodiei de Sibiu” / La șase luni de la dispariție anchetatorii nu au găsit indicii despre Angelika Maurer

Angelika Claudia Maurer, studenta de la Teologie din Sibiu, care a dispărut fără urmă în urmă cu 6 luni, nu va mai fi căutată în teren de către polițiști. IPJ Sibiu a anunțat suspendarea căutărilor până când nu apar noi indicii, potrivit Adevarul.

Dispariția studentei a declanșat cea mai mare operațiune de căutare a unei persoane derulată până acum în centrul țării. Cu toate acestea, operațiunile nu au scos la iveală prea multe informații.

Despre Angelika Maurer (25 de ani), masteranda din Jibert – Brașov, care învăța la Sibiu, nu se știe decât că a plecat în luna februarie 2023 din căminul studențesc în care locuia și nu s-a mai întors.

Polițiștii vor efectua în continuare periodic verificări în bazele de date ale Poliției Române, comparații în aplicații specifice și alte activități în vederea obținerii de noi informații care ar putea conduce la localizarea și identificarea Angelikăi Claudia Maurer, după cum se procedează în cazul fiecărei persoane dispărute.

În spațiul public au început comparațiile dintre studenta disparută din Sibiu, Angelika Maurer, și celebra avocată Elodia Ghinescu. De aceea Angelika a fost poreclită „Elodia de Sibiu”.

Pe 8 februarie 2023 Angelika a plecat din internatul Institutului Evanghelic (Institutul de Teologie Protestantă) din Sibiu, în care locuia. Camerele de luat vederi au surprins-o îndreptându-se spre Dumbrava Sibiului.

Spre sfârșitul lunii februarie a avut loc și prima căutare în teren. Atunci au fost găsite, în pădurea din Dumbrava Sibiului, o parte dintre bunurile Angelikăi: telefonul, ochelarii și cheile, toate lăsate pe un buștean, la vedere.

Tot în Dumbrava Sibiului s-au mai descoperit și portofelul cu banii și cardurile, dar și țigara electronică pe care o folosea studenta, toate așezate de parcă ar fi fost „plantate” special de cineva pentru a-i pune pe polițiști pe piste greșite.

În luna aprilie a acestui an a avut loc și ultima cercetare pe teren cu efective mărite, când studenta a fost căutată și pe fundul lacului din Dumbrava Sibiului, cu ajutorul scafandrilor. Între timp nu s-au găsit indicii nici în laptopul pe care tânăra îl lăsase în camera din cămin, nici în Parcul Sub Arini, la fermele, stânele și în spitalele din județ.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`