Turiștii din Alba Iulia aflați în Israel în timpul atacurilor teroriste au ajuns acasă. Următoarele pelerinaje au fost amânate

Turiștii din Alba Iulia aflați în Israel în timpul atacurilor teroriste au ajuns acasă. Următoarele pelerinaje au fost amânate
sursă foto: captură VIDEO

Două grupuri de pelerini care au fost blocate în Israel din cauza atacurilor teroriste au ajuns, luni, acasă în județul Alba. 78 de persoane participau la pelerinaje organizate de Arhiepiscopia Ortodoxă.

Pelerinii, repatriați de Arhiepiscopie

Un grup era format din 29 de persoane, iar al doilea din 49. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi a făcut solicitări pentru a aduce persoanele în țară imediat după ce a aflat despre cele întâmplate în Israel. El a spus că în timpul atacului se aflau la hotel, conform Adevărul.

Cele două grupuri ar fi trebuit să se întoarcă la Cluj-Napoca în câteva zile cu Wizz Air, dar au fost repatriate cu Tarom. Arhiepiscopia a plătit autocare pentru ca pelerinii să ajungă în județul Alba.

Pelerinaje din Alba, amânate

În luna octombrie mai erau programate și ale pelerinaje din Alba, care nu mai aveau niciun loc liber, dar au fost amânate. De obicei, pelerinii din Alba, dar și din alte locuri din România, se cazează la hoteluri din Bethleem, în Cisiordania, pentru că prețurile sunt mai mici decât în Ierusalim, iar din Bethleem plecă în pelerinaj spre Țara Sfântă.

Reamintim că grupul Hamas a lansat atacuri în Israel, sâmbătă, iar bilanțul deceselor este de cel puțin 700, iar cel al răniților de peste 2.000.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`