Joe Biden a discutat cu Benjamin Netanyahu / În Israel a fost declarată oficial stare de război

Joe Biden a discutat cu Benjamin Netanyahu / În Israel a fost declarată oficial stare de război
Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit la telefon cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, duminică, potrivit CNN, transmite Reuters.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, precizase anterior că SUA va anunța un nou pachet de asistență pentru Israel, în contextul ofensivei lansate de Hamas sâmbătă.

Stare de război în Israel

Cabinetul de securitate al Israelului a declarat oficial stare de război.

Se crede că este cel mai sângeros atac efectuat de Hamas în ultimele decenii, atac în care au fost omorâte 600 de persoane și au fost răpite alte câteva zeci.

Duminică, forțele israeliene au efectuat lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza și au ucis peste 370 de oameni, susține Reuters.

În sudul Israelului, membrii Hamas și forțele israeliene încă luptau la 24 de ore de la începutul violențelor.

Temerile că acest conflict s-ar putea extinde au fost alimentate de schimbul de focuri de artilerie și rachete dintre Israel și aripa militară a Hezbollah, o grupare teroristă susținută de Iran.

„Israelul are tot dreptul să intre militar în Fâșia Gaza, dar, în același timp, Israelul trebuie să ia măsuri la nord împotriva unei posibile acțiuni a Hezbollahului, pentru că se vorbește de o acțiune a Hamas care să atragă forțele armate israeliene, ca să lovească și Hezbollahul, dar și în cazul în care lovește Hezbollahul vorbim tot de organizații teroriste. Nu vorbim de grupări armate, nu vorbim de sisteme militare foarte complexe. Israelul are capacitatea supraviețurii”, declara gl. (r) Virgil Bălăceanu, sâmbătă seară, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)