Tensiuni în marile orașe europene: Manifestanții palestinieni scandează sloganuri de susținere a  violențelor comise asupra Israelului

Tensiuni în marile orașe europene: Manifestanții palestinieni scandează sloganuri de susținere a  violențelor comise asupra Israelului
Sursa Foto: Captura Video/ Twitter

Imagini rare pe străzile marilor orașe din Europa. Musulmanii din mai multe țări europene au ieșit în stradă pentru a-și exprima solidaritatea cu Fășia Gaza și a sărbători bombardamentele recente asupra Israelului. Cu toate acestea, protestele au luat o turnură violentă în câteva orașe din Germania.

Jurnaliștii de la „Welt” au fost atacați de simpatizanții Hamas în timp ce documentau manifestațiile. Acest incident a avut loc în contextul unei demonstrații stradale în care unii protestatari, purtând steagul palestinian, împărțeau produse de patiserie pentru a sărbători începutul conflictului din Orientul Mijlociu.


Politia a intervenit pentru a restabili ordinea, explicând prin intermediul platformei Twitter că a trebuit să disperseze oamenii „care sărbătoreau atacurile asupra Israelului prin distribuirea de produse de patiserie dulci”. Autoritățile au dorit să evite escaladarea violențelor și să asigure securitatea publică. Forțele de securitate rămân vigilente pentru a preveni escaladarea situației și pentru a menține pacea și securitatea în zonă.

Sărbătoarea macabră și la Londra

Un grup de palestinieni a fost filmat și în Londra, în timp ce sărbătoarea uciderea a peste 100 de israelieni, printre care femei și copiii.

Susținătorii palestinienilor, pe străzile din Istanbul

Susținătorii palestinienelor au ieși și pe străzile din Istanbul, ca să scandeze sloganuri de susținere a  violențelor comise asupra Israelului.

 Poarta Brandenburg, iluminată în culorile Israelului

În același timp, într-un gest de solidaritate cu comunitatea evreiască, Poarta Brandenburg din Germania a fost iluminată în culorile Israelului.

Berlinul „deplânge victimele acestui atac terorist laş şi criminal şi se teme pentru persoanele răpite. Oraşul nostru stă ferm alături de Israel„, a transmis Senatul Berlinului.

Ambasada Israelului la Berlin a mulţumit Germaniei „pentru acest simbol frumos”. „Suntem uniţi împotriva terorismului!”, a adăugat misiunea diplomatică, tot pe X.

La Paris, Turnul Eiffel a fost stins mai devreme decât de obicei duminică seara „în solidaritate cu victimele israeliene în urma atacurilor comise de Hamas”, a indicat primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, pe reţeaua de socializare.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după lansarea, sâmbătă dimineaţă, a unei spectaculoase ofensive militare surpriză a mişcării Hamas care a tras mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a luat ostatici israelieni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare