BBC: Statul Israel, prins cu garda jos într-un eșec colosal al serviciilor de informații

BBC: Statul Israel, prins cu garda jos într-un eșec colosal al serviciilor de informații
Huwara, teritoriile palestiniene, 6 octombrie 2023. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Ilia Yefimovich

Atacul lansat de Hamas împotriva Statului Israel a fost descris de corespondentul BBC Frank Gardner drept un „eșec colosal” al serviciilor israeliene de informații.

Statul Israel a fost prins cu garda jos, scrie corespondentul BBC

Statul Israel dispune de una dintre cele mai extinse și mai sofisticate rețele de intelligence din Orientul Mijlociu, atât pe plan intern, cât și în extern.

Serviciile israeliene au informatori infiltrați în grupările militante – nu numai pe teritoriile controlate de palestinieni, ci și în Liban, Siria și alte zone.

În trecut, serviciile israeliene au fost capabile să asasineze lideri militanți prin lovituri precise cu dronele sau chiar cu telefoane mobile-capcană. Chiar și așa, sâmbătă, la finalul unei sărbători evreiești, se pare că au fost surprinse dormind la volan, mai scrie corespondentul BBC.

Gruparea Hamas a fost capabilă să plănuiască și lanseze acest asalt coordonat asupra Israelului cu o aparentă discreție totală.

Că Israel va răspunde în forță este o certitudine, dar israelienii se vor întreba cum de spionii țării nu au reușit să prevină atacul și să informeze autoritățile în consecință.

Hamas a atacat Statul Israel cu mii de rachete lansate din Fâșia Gaza, iar teroriștii încearcă să treacă granița inclusiv cu ajutorul parapantelor și al bărcilor. Israel a declarat stare de război și a lansat operațiunea de apărare Sabia de Fier.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`