Transalpina, în topul peisajelor de toamnă recomandate de Wall Street Journal, turiștilor americani

Transalpina, în topul peisajelor de toamnă recomandate de Wall Street Journal, turiștilor americani
Foto: Captura video YT

The Wall Street Journal a inclus peisajele de toamnă din Japonia, Finlanda și România printre cele mai frumoase destinații pentru acest anotimp, incluzând și șoseaua Transalpina din România.

Parcul Național Nikko, Japonia

Parcul Național Nikko din Japonia, situat la două ore de Tokyo, oferă o peisaj pitoresc cu arțari japonezi și cedri seculari, care înconjoară sanctuare shintoiste și temple budiste protejate de UNESCO. Această zonă este cunoscută pentru pădurile sale bogate în foioase și cascadele frumoase, fiind o destinație renumită pentru momijigari, tradiția japoneză de a vizita locurile în care frunzele devin roșii în toamnă, scrie G4media.ro.

Lacul Saimaa, Finlanda

Toamna, al patrulea lac ca mărime din Europa se colorează în nuanțe de roșu, galben și portocaliu datorită frunzelor căzute. Este și momentul potrivit pentru recoltarea ciupercilor sălbatice, fructelor de pădure și vânatului, transformând Lacul Saimaa într-o Regiune Gastronomică Europeană în 2024.

Transalpina, recomandată de Wall Street Journal, turiștilor americani

Cea mai înaltă șosea din România străbate Munții Carpați între Transilvania și Oltenia, oferind un peisaj spectaculos cu păduri dese și platouri înalte. Toamna, fagii europeni strălucesc în nuanțe aurii, conferind traseului un aspect dramatic înainte de venirea zăpezii.

Valea Loarei, Franța

Fiindcă sezonul de culegere a strugurilor în Valea Loarei poate dura până în mijlocul lunii noiembrie, perioada în care frunzele își schimbă culorile devine o oportunitate excelentă pentru a explora cramele din regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație