Droguri vândute în centrul Capitalei, chiar pe stradă. DIICOT a confiscat mii de plicuri cu substanțe interzise, într-un dosar cu 17 persoane implicate

Droguri vândute în centrul Capitalei, chiar pe stradă. DIICOT a confiscat mii de plicuri cu substanțe interzise, într-un dosar cu 17 persoane implicate
Sursa foto: Pixabay

DIICOT a anunțat că un dosar de trafic de droguri de mare risc în care sunt implicate 17 persoane, vineri, printr-un comunicat de presă, și susține că „inculpații au acționat cu predilecție în zona centrală” a Capitalei, „interacțiunea între vânzători și clienți realizându-se în mod direct, stradal”.

DIICOT spune că drogurile erau vândute „cu predilecție” pe străzile din centrul Capitalei

În dosar au fost reținute 10 persone, dintre care trei au fost arestate preventiv între timp, iar șase au fost plasate în arest la domiciliu.

„La datele de 04 și 05.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 10 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 7, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive. Totodată, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc”, spun procurorii.

„Din cercetările efectuate a rezultat că  în perioada ianuarie – octombrie 2023, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpații  au deținut în vederea comercializării substanțe psihoactive (Alpha-PHiP substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice) și au vândut  sau au intermediat vânzarea  unor astfel de substanțe către consumatori din municipiul  București”, se mai arată în același comunicat.

DIICOT susține că „inculpații au acționat cu predilecție în zona centrală (Unirii, Colțea, Universitate și străzile adiacente), interacțiunea între vânzători și clienți realizându-se în mod direct, stradal”.

Cu ocazia perchezițiilor au fost confiscate mai multe substanțe interzise.

„În urma celor 10 percheziții domiciliare efectuate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, în municipiul București și pe raza județului Ilfov, au fost identificate și ridicate 3.610 pliculețe ce conțin Alpha-PHiP (substanță psihoactivă nouă), aproximativ 50 de grame  NSP ( substanțe psihoactive noi), aproximativ 5 grame de canabis, un cântar electronic, 12 telefoane mobile și  suma de 20.200 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că provine din activitățile infracționale”, au precizat procurorii.

Instanța a decis trei arestări preventive în acest dosar.

„La data de 05.10.2023, cei 10 inculpați reținuți au fost prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București care au dispus arestarea preventivă a  trei dintre aceștia, măsura arestului la domiciliu pentru alți șase și cea a controlului judiciar pentru un inculpat”, notează DIICOT.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`