Cantitate record de droguri destinată Americii Centrale, SUA și Europei, confiscată de poliția din Ecuador / Cât a durat întreaga anchetă

Cantitate record de droguri destinată Americii Centrale, SUA și Europei, confiscată de poliția din Ecuador / Cât a durat întreaga anchetă
Foto ilustrativ: Getty Images / Sandy Huffaker

Aproape 14 tone de droguri destinate Americii Centrale, Statelor Unite și Europei au fost confiscate de poliția din Ecuador, țară care a devenit o platformă logistică pentru traficul de cocaină, anunță autoritățile de la Quito, potrivit Agerpres.

„În timpul operaţiunii, au fost efectuate 42 de percheziţii în mai multe provincii ale ţării, conducând la arestarea a 28 de persoane şi la confiscarea a 13,6 tone de droguri”, a scris ministrul de Interne, Juan Zapata, pe Twitter (X).

Întreaga anchetă a durat un an și a necesitat „schimburi de informații cu Mexicul, Columbia și Statele Unite”.

14 tone de droguri destinate Americii Centrale, Statelor Unite și Europei, confiscate în Ecuador

Autoritățile din Ecuador au confiscat și puști, pistoale-mitralieră și pistoale. Alte 34 de persoane fuseseră arestate la descinderi anterioare.

Perchezițiile au fost desfășurate în opt din cele 24 de provincii ale Ecuadorului. Din 2021, autoritățile au confiscat peste 500 de tone de droguri.

În perioada 2018-2022, numărul omorurilor a crescut de patru ori, ajungând la un record de 26 la 100.000 de locuitori pentru anul în curs. Rata deceselor a ajuns să fie de 40 la 100.000 locuitori.

Banda destructurată avea „legături internaționale” fiind formată din ecuadorieni, columbieni și venezueleni implicați în traficul de „substanțe alcaloide provenite din Columbia”.

Substanțele stupefiante erau plasate în containere, în porturi, și traversau Pacificul la bordul unor vase care pleacu din Manabi și Esmeraldas.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`