În România există numeroase feluri de mâncare apreciate chiar și de turiștii străini, cum ar fi micii, drobul, ciorba de fasole în pâine sau cozonacul. Printre ele se numără și ciorba de burtă, care se regăsește în meniurile celor mai multe restaurante de la noi din țară.
Ciorba de burta este unul dintre preparatele specifice bucătăriei românești. Această mâncare este destul de pretențioasă, dar deosebit de gustoasă dacă este făcută cum trebuie, chiar la tine acasă.
Se poate face la fel de bună ca la restaurant, dar este important să ținem cont de ingredientul care o face cremoasă.
Se pare că secretul stă în cantitatea de smântână pe care o folosim. Mai mult decât atât, burta de vită trebuie să fie proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferența este notabilă.
În plus, pentru a scăpa de mirosul specific, aceasta se pune în apă cu oțel. Gustul ciorbei de burtă este dat însă de oasele de vită.
Smântână trebuie să fie cât mai grasă posibil. La un kg de burtă și un kg de oase de vită, este nevoie în jur de 300 g de smântână integrală și 2 gălbenușuri de ou, notează click.ro.